Περιφερειακές Διεπαγγελματικές Οργανώσεις χωρίς καμία σύνδεση με τις Εθνικές Διεπαγγελματικές Οργανώσεις
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Εκδόθηκε το υπ΄αριθμ: Β 3289/11.6.2024 ΦΕΚ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι προϋποθέσεις και οι λεπτομέρειες αναγνώρισης των Περιφερειακών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.
Οι όροι αναγνώρισης, οι υποχρεώσεις και η επέκταση κανόνων, που περιγράφει η απόφαση είναι ανάλογοι με τις αντίστοιχες των Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων.
Η απόφαση δεν περιλαμβάνει καμία διάταξη σχετικά με την διασύνδεση των Π.Δ.Ο. με τις Εθνικές Δ.Ο., γεγονός που αποτελεί αστοχία και κενό της απόφασης, δεδομένου ότι κάθε Π.Δ.Ο. θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις αγνοώντας την εκάστοτε Εθνική Δ.Ο. και ταυτόχρονα δεν λαμβάνει υπ΄όψιν της την καθετοποίηση και την πυραμιδοειδή δομή του τομέα κάθε προϊόντος και, με αυτόν τον τρόπο δίνει δυνατότητες διάσπασης της συνοχής του κάθε τομέα.
Επίσης η απόφαση αυτή μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση σχετικά με την υποχρέωση κάθε τομέα να αναγνωρίσει Ομάδες Παραγωγών για ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ προϊόντα, οι οποίες αποκλειστικά πλέον μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα για αναγνώριση νέων ή τροποποίηση υφιστάμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΟΠ,ΠΓΕ), βάσει του νέου ΚΑΝ (ΕΚ) 2024/1143.
Η απόφαση εκδόθηκε ερήμην των Εθνικών Δ.Ο. και συνεπώς δεν προηγήθηκε διαβούλευση.
Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε ΕΔΩ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Φυτοπροστατευτικά προϊόντα: Γιατί "δεν πιάνουν πια τα φάρμακα" και τι μπορούμε να κάνουμε
- Τζάκρη με βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Ανάγκη ρύθμισης για την ενιαία εφαρμογή του προγράμματος 55/67 από όλους τους φορείς που το υλοποιούν»
- Carmen® : Η ποικιλία κερασιάς που ξεχωρίζει στην παραγωγή και στην αγορά
- Πωλείται αερόσκαλα σε καλή κατάσταση
- Ενωτική Ομοσπονδία ΑΣ Ημαθίας: Η συνάντηση στο Μαξίμου με την επιτροπή των «πρόθυμων» δεν έφερε κανένα νέο μέτρο