Με επιτυχία στέφτηκε η εσπερίδα για τους γεωτεχνικούς με θέμα την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “ Κρήτη / Kriti”
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εσπερίδα που απευθυνόταν στους Γεωτεχνικούς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024, στο αμφιθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΑΘΡΑΚΗΣ/AGRO», από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “ Κρήτη / Kriti”.
Η εσπερίδα απευθυνόταν στους γεωτεχνικούς με αντικείμενο συζήτησης την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με ορθές πρακτικές.
Ομιλητές στην εσπερίδα από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο του τμήματος Γεωπονίας ήταν: ο Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος, ο Φίλιππος Βερβερίδης, Καθηγητής Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Φυτών,Επιστ. Υπεύθ. Cluster/ΣΣΚ AIM-HQ OIL καθώς και η Γιώτα Ψειροφωνιά, Επιστημονική Συνεργάτιδα.
Από το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ η Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών και ο Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, ο Νίκος Κατσαράκης, Πρύτανης ΕΛΜΕΠΑ, ο Μανώλης Ροδιτάκης, Προέδρος Τμήματος Γεωπονίας, ο Μαρίνος Βλαχάκης Γενικός Γραμματέας ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κρήτης και Ειρήνη Χουδετσανάκη, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, Μέλος Δ.Σ. ΕΦΕΤ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, δήλωσε: «Η συμβολή των γεωτεχνικών μας είναι καθοριστική για την αγροτική μας παραγωγή, από την φυτοπροστασία των καλλιεργειών, την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων έως την μεταποίηση και προώθηση των προϊόντων μας, παρέχοντας σημαντικές γνώσεις και υπηρεσίες προς τους παραγωγούς μας. Όλοι μαζί λοιπόν, η Περιφέρεια Κρήτης, τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα, οι φορείς του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Κρήτη/Kriti” μαζί με τους γεωτεχνικούς μας, μέσα από μια καλή συνεργασία θα καταφέρουμε να στηρίξουμε την ελαιοκαλλιέργεια αλλά και το Εθνικό μας προϊόν που είναι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο “Κρήτη/Kriti”. Είναι η ώρα που πρέπει όλοι οι γεωτεχνικοί μας να έρθουν πιο κοντά στον αγρότη. Όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις του πρωτογενή τομέα όπως είναι η κλιματική αλλαγή που επηρεάζει πάρα πολύ τις καλλιέργειες μας, την ποιότητα και την ποσότητα των προϊόντων».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Χανιά: Λαγάνα 70 κιλών παρασκεύασε φούρνος
- Τσιάρας από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Διασφάλιση ανθεκτικότητας και στήριξη των Ευρωπαίων αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο
- Τσαβδαρίδης: «Στις ρίζες της παράδοσής μας βρίσκουμε τον δρόμο για το μέλλον» – Παρουσία σε Πλατύ, Αλεξάνδρεια και Ασώματα
- Παρουσία του Τάσου Μπαρτζώκα στην ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Μονής Παναγίας Δοβρά
- Νέοι Γεωργοί: Αναρτήθηκε από το ΥΠΑΑΤ η τροποποιητική απόφαση για δράσεις κατάρτισης




