Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκπαιδευτικές δράσεις για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου «Κρήτη» σε Άδελε και Κριτσά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης, τον Δήμο Αγίου Νικολάου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς, με αντικείμενο την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου «Κρήτη / Kriti».

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Άδελε και στην Κριτσά, προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον από ανθρώπους της αγροτικής παραγωγής.

Στο Άδελε παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Ρεθύμνης, Νεκτάριος Παπαδογιάννης.

Στην Κριτσά παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου, Αντώνιος Μαυρής, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κριτσάς, Γεώργιος Σκύβαλος.

Στόχος των εκπαιδεύσεων ήταν η παροχή γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων σχετικά με τις τεχνικές κλαδέματος της ελιάς, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση τόσο της παραγωγικότητας όσο και της ποιότητας της καλλιέργειας. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και μέσα από πρακτική εφαρμογή στο πεδίο.

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας τόνισε:

«Η επιτυχής υλοποίηση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δράσεων επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας να επενδύουμε διαρκώς στη γνώση και την κατάρτιση των παραγωγών μας. Η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας της Κρήτης και η αναβάθμιση των καλλιεργητικών πρακτικών, όπως το σωστό κλάδεμα, συμβάλλει καθοριστικά τόσο στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου όσο και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας.  Ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τους αγρότες και προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά.»

Πρόγραμμα Επόμενων Εκπαιδεύσεων

Την παρούσα χρονική στιγμή έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκπαιδεύσεις για τις Π. Ε. Ηρακλείου και Ρεθύμνου:

Αρχάνες (Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων): 4 Μαΐου 2026 | 17:00–21:00 | Παλιά Ηλεκτρική Αρχανών.

* Αγγελιανά (Δήμος Μυλοποτάμου): 20 Μαΐου 2026 | 17:00–21:00 | Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb