Η Αγκινάρα Ιρίων αναγνωρίστηκε ως το 107ο ελληνικό ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόν
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1235 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταχωρήθηκε το προϊόν με την προστατευόμενη πλέον ονομασία «Αγκινάρα Ιρίων», στο Ευρωπαϊκό Μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ (DOOR) ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).
Αποτελεί το 107ο κατά σειρά καταχωρισμένο Ελληνικό Προϊόν στο Ευρωπαϊκό Μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ (DOOR). Οι καταχωρισμένες προδιαγραφές (φάκελος) μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: www.minagric.gr → αγρότης-επιχειρηματίας → ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΙΠΠ → Ελληνικά προϊόντα & Προδιαγραφές → Φρούτα-Λαχανικά-Ξηροί Καρποί-Όσπρια.
Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος επιθυμεί να κάνει χρήση της συγκεκριμένης ονομασίας, θα πρέπει να έχει ενταχθεί στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης του ΕΛ.Γ.Ο ΔΗΜΗΤΡΑ με τη διαδικασία που προβλέπεται στην ΚΥΑ 261611/07-03-2007 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Η συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδίδει καρπούς με πολλαπλά οφέλη πρώτα και κύρια για τους παραγωγούς, αλλά και για τη φήμη των προϊόντων της ελληνικής γης.
Τα τρόφιμα αυτά μπορούν να αναδειχθούν, με δράσεις που θα προκύψουν από την αναγνώρισή τους ως ΠΟΠ/ΠΓΕ, στρέφοντας το καταναλωτικό κοινό από το δυτικό τρόπο διατροφής στο μεσογειακό πρότυπο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- «Γεωργία με Ευφυΐα»: για Οικολογική Φυτοπροστασία στις καλλιέργειες
- Λάκης Βασιλειάδης: Ξεκινάνε οι εργασίες για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΥΑΘ & Δήμου Πέλλας για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος στην Αραβησσό
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Μηλιά
- Ο Ανδρέας Οβεζίκ αύριο στην "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ" WEB TV
- Χρ. Κέλλας στους δημάρχους Αργοσαρωνικού: «Ίδρυση ΠΟΑΥ με σεβασμό στην τοπική κοινωνία»