Εντατικοί έλεγχοι του ΥπΑΑΤ ενόψει του Πάσχα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών με υγιή, ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα και να εξαλειφθούν φαινόμενα παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού ως προς την προέλευση των τροφίμων («ελληνοποιήσεις»), μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ πραγματοποιεί εν όψει της περιόδου του Πάσχα εντατικούς και έκτακτους ελέγχους στα στάδια της εισαγωγής, διακίνησης και λιανικής πώλησης των νωπών οπωροκηπευτικών σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι σήμερα, διενεργήθηκαν 382 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και διακινούμενα φορτία και διαπιστώθηκαν 156 μη συμμορφώσεις, για τις οποίες δρομολογείται η επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
Βασική επιδίωξη του ΥΠΑΑΤ είναι ο συνεχής και στοχευμένος έλεγχος της αγοράς, ειδικά σε περιόδους όπου παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία κλίματος πρόληψης και συμμόρφωσης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επεκτείνεται το Έργο «Γεωργία με Ευφυΐα» - Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Γεωργικού Τομέα συνεχίζεται
- Εβδομαδιαίο πρόγραμμα επεμβάσεων προνυμφοκτονίας για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βεροίας
- Δραστηριότητες της ΠΟΓΕΔΥ το τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της ΔΕΘ
- Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών – Διεθνής πιστοποίηση από ΗΠΑ και εύσημα από την ΕΕ
- ΣΙΚΚΕΔ ΒΕΡΟΙΑΣ: "Στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ , ο κλάδος της Εστίασης αγνοήθηκε πλήρως"