Αραχωβίτης για αμερικανικούς δασμούς: Τεράστια η ζημιά που πρόκειται να προκληθεί στην εθνική οικονομία, την παραγωγή και τους αγρότες και κτηνοτρόφους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Να αντιδράσει καλεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, μετά τη συμπερίληψη και ελληνικών προϊόντων στον κατάλογο των προϊόντων στα οποία επέβαλαν δασμούς οι ΗΠΑ, και συγκεκριμένα, τα ελληνικά τυριά (όπως η ΦΕΤΑ) και τα υποκατάστατά τους, οι κομπόστες ροδάκινων, το γιαούρτι, το βούτυρο, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και το χοιρινό.
«Αντί να επιχαίρει και να αυτοθαυμάζεται η ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν επιβλήθηκαν επιπλέον δασμοί σε όλα τα αγροτικά προϊόντα που εξάγονται στις ΗΠΑ και εξαιρέθηκαν το ελαιόλαδο (όπως και το ιταλικό) και οι βρώσιμες ελιές, θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα γιατί στον κατάλογο των προϊόντων για τα οποία θα ισχύσουν επιπρόσθετοι δασμοί 25% βρίσκονται βασικά εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα προς την αγορά των ΗΠΑ» σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης.
«Καλούμε τη σημερινή κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα απέναντι στην επιβολή επιπλέον δασμών», επισημαίνει ο κ. Αραχωβίτης, και εξηγεί: «Να θέσει το ζήτημα στα ευρωπαϊκά όργανα και να ζητήσει κοινή γραμμή αντιμετώπισης, καθιστώντας σαφές ότι σε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο των εταιριών τα θύματα δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι αγρότες και οι επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα. Να προστατεύσει τους Έλληνες παραγωγούς αγρότες και κτηνοτρόφους, αναδεικνύοντας σε όλα τα επίπεδα και σε υψηλούς τόνους το θέμα της εξαίρεσης των προϊόντων μας απέναντι στην αμερικανική πλευρά».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τα ζευγάρια στα playoffs του NBA
- Κέρδισε τις εντυπώσεις στη Freskon 2025 η Ιταλική εταιρεία Ser.mac
- Η IMATHIOTIKIGI.GR σας εύχεται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα !
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Μεγάλη Επιτυχία το Ετήσιο Συνέδριο Επίσημων Εμπόρων Honda Motorcycles
- Μέρα απόλυτου πένθους για όλη τη Χριστιανοσύνη η Μεγάλη Παρασκευή (ΒΙΝΤΕΟ)