Ανάγκη ενημέρωσης για τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ε.Ε.
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Ενημέρωση από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ζητάει μέσω κατεπείγουσας επιστολής ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, σχετικά με τη μετακίνηση προϊόντων διευρωπαϊκά. Η ανάγκη για ενημέρωση προέκυψε μέσω Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» και της Επιτροπής Μεταφορών που συντονίζει η Μαρία Κυριακοπούλου.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ζαΐμης οι κατά τόπους αρχές (τελωνεία, λιμάνια κλπ) δεν έχουν πληροφόρηση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω των συχνών αλλαγών των αποφάσεων των κρατών - μελών της Ε.Ε. (στα πλαίσια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού), με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα αβεβαιότητα στους οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι αναβάλλουν προγραμματισμένα δρομολόγια με μεγάλες παραγγελίες.
Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, να δημιουργούνται δυσκολίες στην εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων, ειδικά ευπαθών, με ορατό τον κίνδυνο ακόμα και σοβαρών ελλείψεων στην αγορά.
«Παρακαλούμε για άμεση, έγκυρη και επίσημη ενημέρωση προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τροφοδοσία της αγοράς και να μειωθεί στο ελάχιστο η όποια ζημία στον κλάδο των μεταφορών» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ζαΐμης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η ποιοτική εκπαίδευση δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτη
- Με εκδήλωση μαγειρικής και τη μεγάλη συναυλία των «1550» κορυφώνεται σήμερα το «Naoussa Street Food Festival – Wine Edition 2026»
- Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Η πρωτογενής παραγωγή και οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμία αξία για τους κυβερνώντες
- ΠΟΓΕΔΥ: ΥπΑΑΤ υπό στρατιωτική διοίκηση – σήμερα στην ΚΑΠ να περιμένουμε ΟΥΚ, Rafale και “Ασπίδα του Αχιλλέα”;
- ΑΑΔΕ: Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Θεσσαλονίκης