Κρήτη: Ανακαλούν βιολογικά κοτόπουλα και χιλιάδες βιολογικά αυγά - Η ανακοίνωση της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Διατροφή - Υγεία
Στην ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου και δεκάδων χιλιάδων βιολογικών αυγών επιχείρησης που εδρεύει στην Κρήτη, προχώρησαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού η εν εταιρεία «είχε διαθέσει προς πώληση στην αγορά δήθεν βιολογικό κοτόπουλο και βιολογικά αυγά, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές κατά την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις».
Σε συνέχεια δειγματοληπτικών ελέγχων που έκαναν τα κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε κεντρικά σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη, και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο υπεύθυνος Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης, ακολούθησαν οι προβλεπόμενες ενέργειες και αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά 34,5 τόνοι κοτόπουλου και δεκάδες χιλιάδες αυγών.
«Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία», επισημαίνει σχετικά ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Πηγή:ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ευρώπη: Η ηλιακή ενέργεια κυριότερη πηγή ηλεκτρισμού τον Ιούνιο
- Παράδοση Θεριζοαλωνιστικής Μηχανής New Holland CX 8.70 στο Δρέπανο Κοζάνης | Δες τα χαρακτηριστικά της! (Βιντεο)
- Συμφωνία Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη με την Πειραιώς για χρηματοδότηση γεωργικών οχημάτων και εξοπλισμού
- Να δοθούν λύσεις στις συνθήκες εργασίας των Συμβασιούχων Γεωπόνων του ΕΛ.Γ.Α. ζητά με επιστολή σε ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ η Π.Ε.Σ.ΓΕ.
- Δασαρχείο Βέροιας: Τι πρέπει να κάνετε αν συναντήσετε αρκούδα