Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλλιέργεια καρυδιάς: Σκέφτεσαι να καλλιεργήσεις Καρύδια?

Καλλιέργειας καρυδιάς: Σκέφτεσαι να καλλιεργήσεις Καρύδια?

Η καλλιέργεια της Καρυδιάς όπως και της αμυγδαλιάς που είδαμε έχει εμφανίσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Ελλαδικό χώρο. Ειδικά μετά το 2021 παρατηρούμε μια έντονη αύξηση στην τοποθέτηση φυτών Καρυδιάς. Ολοένα και περισσότεροι αγρότες απογοητευμένη από τον κορεσμό και τα προβλήματα των οπωροφόρων καλλιεργειών, προσφεύγουν στην καλλιέργειά της.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Μια άυξηση καθόλου άδικη καθώς τα οικονομικά πλεονεκτήματα της καλλιέργειας της καρυδιάς είναι πολλά! Αποτελεί μια ευέλικτη καλλιέργεια με ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό. Αρχικά, ο καρπός της, ειδικά μαζί με το κέλυφος, έχει πολύ μεγάλη μετασυλλεκτική αντοχή που φτάνει μέχρι και τους 12 μήνες σε ειδικούς θαλάμους! Αυτό επιτρέπει στον παραγωγό να έχει ευελιξία και να μπορεί να πουλήσει σε πολύ καλύτερες τιμές. Επιπλέον, πέρα από την εκμετάλλευση του καρπού, οι καρυδιές μπορούν να δώσουν επιπλέον έσοδα από την εκμετάλλευση και εμπορία του ξύλου τους! Το ξύλο της καλλιέργειας της Καρυδιάς είναι από τα πιο κατάλληλα για την κατασκευή επίπλων αλλά και για χρήση για καύση. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τέλος, μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν οι καρυδιές ο παραγωγός θα μπορούσε να καλλιεργήσει ετήσιες ή άλλες καλλιέργειες μεταξύ των δέντρων. Με αυτό τον τρόπο ο παραγωγός μπορεί να έχει ένα επιπλέον εισόδημα. 

Καλλιέργειας της Καρυδιάς: Τι να προσέξω?

Βλέπουμε πως τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας της Καρυδιάς είναι πολλά και σίγουρα έχουν ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον για τον παραγωγό που θα την επιλέξει! Παρόλα αυτά όμως είναι πολύ σημαντικό ο παραγωγός σε συνεργασία με το φυτώριο και τον γεωπόνο που συνεργάζεται να δούνε μαζί παράγοντες όπως:


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


1. Ποια ποικιλία να επιλέξω? Η επιλογή της ποικιλίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της καλλιέργειας.

2. Έχω το κατάλληλο χωράφι για την καλλιέργεια της Καρυδιάς? Είναι σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες σε συνεργασία με τον γεωπόνο και φυτωριούχο συνεργάτη μας για να δούμε αν έχουμε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να καλλιεργήσουμε Καρύδια στο χωράφι που έχουμε επιλέξει!

3. Απο που να προμηθευτώ τα φυτά για την καλλιέργεια της Καρυδιάς? Να γίνει επιλογή μόνο πιστοποιημένων δενδρυλλίων από αξιόπιστο και πιστοποιημένο φυτώριο όπως το φυτώριο Δανιηλίδης.

Νέες ποικιλίες για την καλλιέργεια της Καρυδιάς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στα φυτώρια Δανιηλίδη θα βρείτε όλες τις κλασικές αλλά και νέες ποικιλίες για την καλλιέργεια της καρυδιάς όπως: 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

  • CHANDLER

  • FERNETTE

  • FERNOR 

  • FRANQUETTE 

  • ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΥΔΙΑ

Ειδικά για την κόκκινη καρυδιά αξίζει να αναφαίρουμε πως είναι Αμερικάνικη Ποικιλία. Δεν χρειάζεται επικονιαστή όμως δίνει ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή μαζί με επικονιαστή Franquette. Άνθιση και συγκομιδή όπως η Chandler. Ο καρπός της είναι 15 γρ. και μέσα καθαρός 7-8 γρ. Μετά από 10 χρόνια δίνει παραγωγή 50-60 κιλά καρπό. Υψόμετρο 0-1.200 μέτρα. Έχει περισσότερες βιταμίνες και θρεπτική αξία από τις άλλες ποικιλίες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όλα τα φυτά των Φυτώριων Δανιηλίδης είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα από την διεύθυνση γεωργίας! Κάθε φυτό Καρυδιάς διαθέτει και φυτουγειονομικό διαβατηριο. Με αυτό τον τρόπο είσαι σίγουρος για την ποιότητα αλλα και ξένοιαστος για την επιλογή σου!

Αν σκέφτεσαι να επιλέξεις την καλλιέργεια της καρυδιάς τα φυτώρια Δανιηλίδης είναι εδώ για σένα για να σε καθοδηγήσουν. Κλείσε ένα ραντεβού μαζί μας να δούμε την καλύτερη επιλογή για σένα! Για παραγγελίες και περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο τηλέφωνο 23320 43331 ή στο 6973 742 851!

 
 
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb