Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σπάνια μαύρα τριαντάφυλλα της Τουρκίας

Σήμερα, η ανθοκομία μπορεί να καυχηθεί για διαφορετικά χρώματα  από λεπτές και αθώες μαργαρίτες έως gerberas και τριαντάφυλλα. Και έτσι συνέβη  τα τριαντάφυλλα που κυβερνούν την γη, είναι τα τριαντάφυλλα που δίνονται στο αγαπημένο κορίτσι και είναι αυτό το βασιλικό χρώμα που θεωρείται η βασίλισσα ολόκληρου του φυτικού κόσμου.

Αλλά ακόμα και ανάμεσα σε όλα αυτά τα υπέροχα τριαντάφυλλα, υπάρχουν ειδικά τριαντάφυλλα που κατακτούν με την βελούδινη λάμψη τους, σαν τα μάτια κάποιου να λάμπουν σε σκοτεινό νερό. Και σύμφωνα με τους νόμους της χρωματιστικής, τα μαύρα τριαντάφυλλα είναι σύμβολο αριστοκρατίας και πραγματικής αξιοπρέπειας.

Αλλά αυτό είναι ένα μάλλον σπάνιο χρώμα τριαντάφυλλων. Ωστόσο, κοιτάξτε το - ένα μαύρο τριαντάφυλλο θα κερδίσει την καρδιά σας με τη χάρη και την τέλεια ομορφιά του.

Το Halfeti είναι ένα μικρό χωριουδάκι στη νοτιοανατολική Τουρκία, άγνωστο στους περισσότερους και σχεδόν μισοβυθισμένο στον Ευφράτη. Κι όμως έχει μια ιδιαιτερότητα: Παράγει τα λιγοστά σπάνια μαύρα τριαντάφυλλα που δεν υπα΄ρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Και μάλιστα χωρίς καμία επέμβαση γενετική ή οτιδήποτε άλλο τεχνητό μπορείτε να φανταστείτε. Το χώμα αλλά και το pH ευνοούν αυτού του είδους τα τριαντάφυλλα τα οποία ευδοκιμούν μόνο το καλοκαίρι και σε πολύ λίγο αριθμό.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Για την ακρίβεια, τα τριαντάφυλλα αυτά βγαίνουν στο τέλος της άνοιξης και έχουν σκούροκόκκινο χρώμα το οποίο γίνεται κατάμαυρο το καλοκαίρι. Οι ντόπιοι θεωρούν ότι αυτά συμβολίζουν την ελπίδα, το πάθος και το μυστήριο αν και όσοι τα βλέπουν σκέφτονται κατευθείαν κάτι μακάβριο ή ακόμα και το θάνατο. Πάντως είναι ιδιαίτερα περιζήτητα όχι μόνο εντός Τουρκίας αλλά και έξω από τα σύνορα αν και απειλούνται με εξαφάνιση.

 Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης 

πηγή:perierga.gr

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb