Ένας κήπος πάνω στο νερό: Αυτό το σκάφος έχει 100 τ.μ. γκαζόν και καλλιεργούνται βότανα και λαχανικά
- Αναρτήθηκε από τον Βοργιάδης Χ.
- Κατηγορία Κήπος - Βότανα
Ξύλο, νίκελ και γυαλιστερές επιφάνειες κυριαρχούν κατά κανόνα στην εικόνα των superyachts. Όμως στο 80 μέτρων σκάφος που σχεδίασε το στούντιο του Kurt Merki Jr, η φύση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.
Το σκάφος ονομάζεται Symbiosis και είναι γεμάτο με βλάστηση. Διαθέτει 100 τετραγωνικά μέτρα γκαζόν, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παιδικά χαρά, χώρος για πικνίκ ή για γυμναστική.
Αυτόματο σύστημα ποτίσματος βοηθά να διατηρείται το γκαζόν, ενώ το σκάφος έχει έναν ειδικά εκπαιδευμένο κηπουρό, για να κρατά τον χώρο σε άριστη κατάσταση.
Το σκάφος διαθέτει επίσης έναν χώρο που ονομάζεται The Sanctum (Το Ιερό) και είναι, σύμφωνα με τον Merki Jr, το πράσινο ιερό δισκοπότηρο του γιοτ. Εκεί, ειδικά βότανα και λαχανικά καλλιεργούνται και μαζεύονται ώστε οι σεφ του σκάφους να τα χρησιμοποιούν στις συνταγές τους. Στον χώρο έχει προβλεφθεί αυτόματο σύστημα ποτίσματος και λιπάσματος, με τους σχεδιαστές να διαβεβαιώνουν ότι όλες οι ιδέες του concept είναι απολύτως ρεαλιστικές, σύμφωνα με το Boat International.
Τελευταία άρθρα από τον/την Βοργιάδης Χ.
- Δωρεάν Θερινά Μαθήματα στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς – Ξεκίνησαν οι Εγγραφές!
- Χρήστος Κέλλας από τον Προμαχώνα Σερρών: Κλιμακώνονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου προϊόντων
- Ο 19χρονος Θόδωρος Λελιανίδης ανακοινώθηκε στην Φέγενορντ
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε στοχευμένο workshop για την προβολή του προορισμού στην ιταλική τουριστική αγορά
- Κώστας Τσιάρας: 170 προσλήψεις στον ΕΛΓΑ για ενίσχυση του εκτιμητικού του έργου με στόχο την άμεση αποτίμηση των ζημιών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα