Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δασών στις εργασίες της 18ης Διάσκεψης για τα Δάση των Ηνωμένων Εθνών

Την εθνική δασική πολιτική της Ελλάδας έως το 2038 παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Δασών, καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση υψηλού επιπέδου στην 18η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση, στη Νέα Υόρκη.

Στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Δασών, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων, καθώς και το όραμα της Γενικής Γραμματείας Δασών για το αειφορικά διαχειριζόμενο έξυπνο δάσος.

Παράλληλα, ο κ. Αραβώσης συμμετείχε και στην ψηφοφορία για την ανάδειξη αντιπροέδρου του Α Φόρουμ για τα επόμενα δύο έτη, καθώς και σε συναντήσεις συντονισμού με τις αντιπροσωπείες των ΚΜ της Ε.Ε. και σε διμερείς επαφές με τρίτες χώρες για περαιτέρω σύσφιξη των διεθνών συνεργασιών της Ελλάδας σε δασικά θέματα.

Ο Γενικός Γραμματέας Δασών δήλωσε ότι «πλέον, με τη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από την Κυβέρνηση, η εφαρμογή της δασικής πολιτικής της χώρας εναρμονίζεται πλήρως με τους παγκόσμιους στόχους για τα δάση που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς η προστασία και η διαχείριση των δασών αποτελούν προτεραιότητα για τη Γενική Γραμματεία Δασών και της Κυβέρνησης».

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb