Εκπροσώπηση του Δήμου Βέροιας στο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στο Παρανέστι Δράμας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, με θέμα: «Κλιματική Ουδετερότητα - Από την φιλοδοξία στην υλοποίηση - Προς τη Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη και την Κλιματική Ουδετερότητα, με οδηγό την ενέργεια και το νερό» στις 24, 25 και 26 Μαΐου 2024 στο Παρανέστι Δράμας.
Σημαντικοί ομιλητές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, επιστημονικών φορέων και της επιχειρηματικότητας, συνέδραμαν τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση του συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες με τον Δήμο Παρανεστίου, με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού εργαλείου ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2024.

Τον Δήμο Βέροιας εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος του Δικτύου, κ. Γιώργος Τσιλογιάννης, ο οποίος συμμετείχε στις διαδικασίες του ανοιχτού Δ.Σ. του Δικτύου και παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου με θέματα σχετικά με την «Κλιματική αλλαγή και δημόσια υγεία: Παγκόσμιες τάσεις και προβλέψεις για το μέλλον», «Αστικό περιβάλλον: Ένα πολυσύνθετο οικοσύστημα», «Αστικό πράσινο και Κλιματική αλλαγή: Επιδράσεις και μέτρα προσαρμογής», «Σχεδιασμός δικτύου μονοπατιών και περιπατητικών διαδρομών ως εναλλακτική διέξοδος από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής» και «Πρότυπα δασοτεχνικά έργα για το μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».
Στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου, στις σχολικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Τοπικής Κοινότητας Παρανεστίου, Γυμνασίου-Λυκείου Τοπικής Κοινότητας Παρανεστίου, Γυμνασίου-Λυκείου Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου και Δημοτικού σχολείου Τοπικής Κοινότητας Ανδριανής, πραγματοποιήθηκε παράλληλη δράση με θέμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον... ζωγραφίζοντας».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Στρατιωτικοί κτηνίατροι στη μάχη κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων
- Μπαρτζώκας: Στην τελική ευθεία για την αποζημίωση των καλλιεργειών που έμειναν εκτός αποζημιώσεων από τον παγετό Μαρτίου 2025
- Καλαϊτζίδης και Τζαμτζής ζητούν άμεσες αποζημιώσεις για καλλιέργειες που έμειναν εκτός ΕΛΓΑ
- Αντιμετώπιση ασθενειών και εχθρών στα πυρηνόκαρπα και γιγαρτόκαρπα - Δείτε αναλυτικά
- Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου FashionKIC