Φρ. Καρασαρλίδου: Απορρίπτονται οι νέοι επιδοτούμενοι εργαζόμενοι από την επιδότηση ανεργίας ενώ τηρούν όλες τις προϋποθέσεις
- Αναρτήθηκε από τον Σάκης Τζωρτζίδης
- Κατηγορία Πολιτική
Την ανάγκη ειδικής μέριμνας για τους νέους εποχιακά εργαζόμενους που φέτος θα λάβουν πρώτη φορά ταμείο ανεργίας, ώστε η ένταξή στο ταμείο ανεργίας να πραγματοποιηθεί με τα 50 ένσημα και όχι με τα επιπλέον 80 που ζητά ο ΟΑΕΔ, τονίζουν σε Ερώτησή τους 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου.
«Δεδομένων των συνθηκών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν λόγω υγειονομικής κρίσης, προβλέφθηκε σύμφωνα με το νόμο 4722/20, κατ’ εξαίρεση, ειδικά για το έτος 2020, για τους εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα η χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας με πενήντα ημέρες εργασίας στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου αυτοί να λάβουν την τακτική επιδότηση ανεργίας. Για τους νέους όμως που φέτος θα πάρουν για πρώτη φορά επιδότηση ανεργίας τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς φαίνεται ότι πέραν των 50 ενσήμων που πρέπει να έχουν, καλούνται παράλληλα να έχουν πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα πριν από την έναρξη της επιδότησης έτη ως νέοι επιδοτούμενοι. Η συμπλήρωση των 80 ημερών εργασίας, λόγω συγκυριών και συγκεκριμένα λόγω πανδημίας, κατά το έτος 2020, κατέστη στις περισσότερες περιπτώσεις αν όχι ανέφικτη, τουλάχιστον δύσκολη…», αναφέρεται στην Ερώτηση.
Τελευταία άρθρα από τον/την Σάκης Τζωρτζίδης
- World Athletics : Ο Νορβηγός δεκαθλητής Σάντερ Σκοτάιμ πήρε το βραβείο «Fair Play» 2024
- Πολιτική συμφωνία για μια «πρωτοποριακή εταιρική σχέση» ΕΕ και Mercosur
- «Όλη η Ελλάδα ένας βιολογικός ελαιώνας» λέει ο κορυφαίος για το 2023 Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός
- "Ανοίγουν" οι λαϊκές αγορές για τους αγρότες - Σε διάλογο το υπουργείο Ανάπτυξης με τους παραγωγούς για την ενίσχυση της παρουσίας τους
- Αγρότες: Τα νέα μέτρα στήριξης – Τι ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕθ