Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάσος Μπαρτζώκας: Χρωστάμε-κυρίως στους νέους αυτής της χώρας- μια ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Σπίτι μου», το οποίο εισάγει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική, στηρίζοντας 137.000 συμπολίτες μας -κυρίως νέους και ευάλωτους-, με δράσεις που εμπνέονται από τις επιτυχημένες πρακτικές προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και με συνολικό προϋπολογισμό 1,8 δις ευρώ.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται προβλέψεις, όπως:

Άτοκα/Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους ηλικίας έως 39 ετών.

Πρόγραμμα «Κάλυψη» για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας (πολύτεκνους, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κ.λ.π.), που βασίζεται στα 1.000 σπίτια που θα απελευθερωθούν από το πρόγραμμα «Εστία» στο τέλος του έτους.

Κοινωνική Αντιπαροχή μέσω της ΔΥΠΑ. Μέσω συμβάσεων παραχώρησης παραχωρούνται «λιμνάζοντα» ακίνητα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με διαγωνιστικές διαδικασίες. Ο παραχωρησιούχος παίρνει τμήμα των διαμερισμάτων για δική του εκμετάλλευση και ένα άλλο τμήμα αξιοποιείται για κοινωνικές κατοικίες. Προβλέπεται επίσης ο θεσμός του rent to own, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να γίνουν κύριοι των διαμερισμάτων που ενοικιάζουν με χαμηλό ενοίκιο.

Κονδύλια 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για την αξιοποίηση κενών ιδιωτικών κατοικιών.

Πιλοτική δράση Κοινωνικής Κατοικίας.

Πρόγραμμα Ανακαινίζω - Ενοικιάζω για κενά σπίτια.

Το νομοσχέδιο θέτει στο επίκεντρο κυρίως τα νέα ζευγάρια, τα οποία με την υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να διευκολυνθούν σημαντικά στην απόκτηση φτηνότερης στέγης, ώστε να ξεκινήσουν, από μια πλεονεκτικότερη θέση, τη δημιουργία οικογένειας. Επιπρόσθετα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, το πρόγραμμα θα διευρύνει τους δικαιούχους αλλά και θα εμπλουτιστεί, όσο η οικονομία αναπτύσσεται.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Έχουμε ως προτεραιότητα τους νέους ανθρώπους και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Με τη νέα στεγαστική πολιτική, χιλιάδες νέοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας θα μπορέσουν να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φτηνότερα την κατοικία τους. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τους νέους, αυτής της χώρας.Τους το χρωστάμε!»

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb