"Απαίτηση για άμεση παύση των πλειστηριασμών στην Ελλάδα" - Ερώτηση Εμμανουήλ Φράγκου στην ΕΕ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπϊκή Επιτροπή με θέμα "Υπερβολικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα" , καταγγέλλοντας τους πλειστηριασμούς κατοικιών και μαγαζιών Ελλήνων ιδιοκτητών.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισημαίνει την εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα στα 371 δις ευρώ και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τα funds και τις εισπρακτικές. Σημειώνει, δε, ότι η απαράδεκτη συμπεριφορά τους ενδεχομένως συγκρούεται με τις προβλέψεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών 2014/17/ΕΕ και 2019/1023, που οφείλει να εφαρμόζει η Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η μεταβίβαση των δικαιωμάτων των πιστωτών στα funds να μην αποδυναμώνει το επίπεδο προστασίας των καταναλωτών.»
Ο κ. Φράγκος καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει για να μπλοκάρει άμεσα τους πλειστηριασμούς εφόσον συμφωνεί ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τη δέουσα νομοθεσία για την προστασία των Ελληνών δανειοληπτών.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πώς μπορεί η τεχνολογία να αλλάξει τη γεωργία στη Θεσσαλία; Στον Τύρναβο το «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας»
- ΠOΓEΔΥ: Το ΥπΑΑΤ χρειάζεται φωνή στις Βρυξέλλες και όχι «βολέματα» ημετέρων
- Συνεδρίασε, παρουσία του Κώστα Τσιάρα, η Επιστημονική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
- Ai for All-Δωρεάν εξ αποστάσεως δράση κατάρτισης για 50.000 ωφελούμενους
- Εναρκτήρια σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για το έργο TSI «Supporting the Implementation of the Risk-Based Food Control System Reform in Greece» με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ