Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξακολουθεί να κινείται σε υψηλούς ρυθμούς η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Σε υψηλούς ρυθμούς εξακολουθεί να κινείται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο αλλά και στα περισσότερα νησιά του Νότιου Αιγαίου γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι και φέτος θα καταγραφεί ρεκόρ αφίξεων, όπως συνέβη και το 2017.
    Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport, οι αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο στο αεροδρόμιο «Διαγόρας»  σημείωσαν αύξηση κατά 3,2% σε σχέση με πέρσι ενώ και τους προηγούμενους μήνες υπήρξε σημαντικό ποσοστό αύξησης.
    Ιδιαίτερα καλά εξελίσσεται επίσης ο Σεπτέμβριος ενώ οι εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού είναι ότι και τον Οκτώβριο η κίνηση θα είναι σε υψηλά επίπεδα. Παρά την αυξημένη κίνηση πάντως, υπάρχουν αρκετά παράπονα στην τοπική αγορά αφού, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των καταστηματαρχών, η αγοραστική κίνηση δεν συμβαδίζει με τον μεγάλο αριθμό τουριστών που υπάρχουν στο νησί.
    Σε ό,τι αφορά τον Αύγουστο καταγράφηκε αύξηση σε ποσοστό 3,2% σε σχέση με πέρσι, καθώς όπως έδειξαν τα στοιχεία έφτασαν στο αεροδρόμιό «Διαγόρας» συνολικά 465.081 τουρίστες έναντι 450.852 τον Αύγουστο του 2017. Από την αποτύπωση των στοιχείων φαίνεται ότι η συνολική διακίνηση επιβατών πλησιάζει στο αεροδρόμιο  τα 4 εκατομμύρια τουρίστες για το οχτάμηνο, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 6,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι. Όσον αφορά την εθνικότητα τουριστών οι περισσότεροι ήρθαν από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρωσία.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb