Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βέροια στην Εβραϊκή Τουριστική Αγορά

Η Βέροια συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στο ταξιδιωτικό οδηγό τσέπης για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονίαπου εξέδωσε η εκδοτική ομάδα Eretz με έδρα το Τελ Αβίβκαι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα εβραϊκά καθώς επίσης και στο περιοδικό Metropolis με αφιέρωμα στην ευρύτερη περιοχή. Ο συγκεκριμένος ταξιδιωτικός οδηγός απευθύνεται στους χιλιάδες Ισραηλινούς πολίτες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για αποτέλεσμα συστηματικής και οργανωμένης προσπάθειας από την πλευρά της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, η οποία ξεκίνησε από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού όταν τα μέλη της παραπάνω εκδοτικής ομάδας, στο πλαίσιο fam trip (ταξιδιού εξοικείωσης), που διοργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ισραήλ, επισκέφθηκαν τη Βέροια και την ευρύτερη περιοχή, ακολουθώντας τις εβραϊκές και τις υπόλοιπες τουριστικές διαδρομές και συγκεντρώνοντας το απαραίτητο υλικό για την έκδοση του συγκεκριμένου οδηγού, του χάρτη και του περιοδικού Metropolis με αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Η εκδοτική ομάδα Eretz, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη της ομορφιάς και των τουριστικών υποδομών της Ελλάδας, έχει εκδώσει στο παρελθόν κι άλλους έντυπους ταξιδιωτικούς οδηγούς οι οποίοι γνώρισαν μεγάλη.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της εκδοτικής ομάδας Eretz βρέθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στη Βέροια όπου έτυχαν θερμής φιλοξενίας από την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας ενώ ξεναγήθηκαν στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών, στην Εβραϊκή Συναγωγή αλλά και στα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης μας. Το αφιέρωμα στο περιοδικό Metropolis και στον τουριστικό οδηγό κάνει αναφορά στη Βέροια με εκτενή αφιερώματα στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων και το Ανάκτορο των Αιγών αλλά και την Εβραϊκή Συναγωγή. «Η προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών από το Ισραήλ αλλά και των Εβραϊκής καταγωγής πολιτών από όλο τον κόσμο αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της Αντιδημαρχίας τουρισμού και μια τέτοια έκδοση στην εβραϊκή γλώσσα και σε έντυπα υψηλής αναγνωσιμότητας συμβάλουν ουσιαστικά προς την κατεύθυνση αυτή», επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης. 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb