Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην ολλανδική τουριστική αγορά στοχεύει η Πιερία

Με θετικές εντυπώσεις και αισιόδοξα μηνύματα στις "αποσκευές" της επέστεψε από την Ολλανδία η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά. Όπως ανέφερε η κ.Ξυπτερά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Πρακτορείο 104,9 fm), με αφορμή τη συμμετοχής της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ Vakantiebeurs” που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη (9-13 Ιανουαρίου, "έχουμε στοχεύσει στην Ολλανδική αγορά, καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη έκθεση και διαπιστώνουμε ότι είναι πολύ θετικό το κλίμα".

Ο αριθμός των Ολλανδών τουριστών στην Πιερία, σύμφωνα με την κ.Ξυπτερά, είναι μικρός. Παρατηρούνται μεμονωμένοι τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή, κυρίως για τον Όλυμπο. Ωστόσο, το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά που δημιουργήθηκαν συνεργασίες με τουριστικά γραφεία, οι οποίες θα συνεχιστούν και φέτος, και αυτό όπως ανέφερε η κ.Ξυπτερά, είναι ενδεικτικό του αυξανόμενου ενδιαφέροντος.

Η κ. Ξυπτερά, μίλησε ακόμη, για την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των περιοχών της κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα του τουρισμού. "Παράδειγμα αυτής της συνεργασίας ήταν και η παρουσία μας στην έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης, όπου η Πιερία, η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη ήταν δίπλα και ενισχύσαμε με αυτήν την διάρθρωση, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος των τριών αυτών περιοχών", πρόσθεσε.

"Την πρώτη μέρα της έκθεσης έγινε η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης στους επαγγελματίες ενώ την επομένη είχαμε κι εμείς την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον Όλυμπο και την ευρύτερη περιοχή", είπε η κ.Ξυπτερά.

"Όπως έδειξαν οι συναντήσεις και οι επαγγελματικές επαφές, η Πιερία σε συνδυασμό με τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο έχει να προσφέρει πολλά στους Ολλανδούς τουρίστες που αγαπούν την φύση και αναζητούν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες", σημείωσε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb