Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 2,4 εκατομμύρια έφτασαν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης το 2018

Στα 2,4 εκατομμύρια έφτασαν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης το 2018, με το 48% αυτών να προέρχονται από Έλληνες τουρίστες και το 52% από ξένους, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων (ΕΞΘ), Ανδρέας Μανδρίνος, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του φορέα.
Όπως είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΞΘ, παρόλο που παρατηρήθηκε άνοδος 5,5% της μέσης τιμής του δωματίου (από 70 ευρώ το 2017 σε 74 το 2018), την ίδια ώρα η μέση τιμή στην Αθήνα φτάνει τα 105 ευρώ. Αύξηση της τάξης του 6,1%, παρατηρήθηκε και στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (από 50 ευρώ το 2017 σε 53 ευρώ το 2018) ενώ η αντίστοιχη αύξηση στην Αθήνα φτάνει το 10%. «Η ψαλίδα με την Αθήνα ανοίγει συνέχεια» υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος ο οποίος τόνισε ότι «γίνονται βήματα μπροστά, ωστόσο το σημαντικό είναι να τρέξουμε» και μίλησε για την ανάγκη ενός project ανάλογου του "This is Athens".
Ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ. συνεχάρη την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ (ΟΤΠΜΘ), Βούλα Πατουλίδου, για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του φορέα με τη Marketing Greece για το βίντεο, το οποίο δημιούργησαν για την προβολή της πόλης.
Κάνοντας έναν απολογισμό, ο κ. Μανδρίνος επεσήμανε ότι «η επιμονή μας για τις αναφορές στα κακώς κείμενα του τουριστικού προϊόντος που εντοπίζουμε, έχουν ως στόχο τη βελτίωση και δεν κρύβουν κανένα άλλο κίνητρο ούτε προσωπικό, ούτε οικονομικό, ούτε πολιτικό». Υπογράμμισε ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι απαραίτητο να υποστηριχτούν «όλοι όσοι μετέχουν και έχουν βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας» κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, «θα συμβάλει στην αλλαγή πορείας της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης». Ανακοίνωσε δε ότι η Ε.Ξ.Θ. έχει καταθέσει προς έγκριση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρόγραμμα επιμόρφωσης προσωπικού ύψους 500.000 ευρώ.
Από πλευράς του, ο κ.Τζιτζικώστας εξέφρασε τη θετική του διάθεση του για την άμεση υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος και τόνισε ότι φέτος η Κεντρική Μακεδονία δέχτηκε το 27% των αφίξεων ολόκληρης της Ελλάδας, ξεπερνώντας την Αττική, τις περιφέρειες του Αιγαίου, του Ιονίου και άλλων τουριστικών περιοχών.
«Κάναμε σπουδαία βήματα δε σας κρύβω δεν είμαι τεχνοκράτης του τουρισμού άλλα είμαι ένας πολύ καλός παρατηρητής και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όταν παρατηρείς για να εντοπίζεις και τα δικά σου λάθη», τόνισε η κα Πατουλίδου.
Στην ανάγκη δημιουργίας ενός κεντρικού στρατηγικού σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη που θα έχει βάθος τριετίας, θα εκπονηθεί και θα εφαρμοστεί από ιδιώτες, αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb