Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Ιερέας με μαγιό λειτούργησε μέσα στη θάλασσα – Αντικατέστησε την Αγία Τράπεζα με στρώμα

Αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει στην Ιταλία η κίνηση ενός 36χρονου καθολικού ιερέα να τελέσει τη λειτουργία της Κυριακής μέσα στη θάλασσα.

Εικόνα

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο που έχουν γίνει viral, ο 36χρονος Ματία Μπερνασκόνι έβγαλε τα άμφια, φόρεσε το μαγιό του και χρησιμοποιώντας ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης αντί της Αγίας Τράπεζας, λειτούργησε όπως θα έκανε αν ήταν στην εκκλησία.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή 24 Ιουλίου σε παραλία στον Κρότωνα της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία.

Εικόνα

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο της δράσης του ιερέα να συνοδεύσει σε κατασκήνωση μαθητές γυμνασίου, εθελοντές της οργάνωσης Libera, η οποία δραστηριοποιείται κατά της μαφίας.

Οι πληροφορίες τον θέλουν να το κάνει λόγω της τελευταίας ημέρας στο camp, ώστε να μείνει σε όλους αξέχαστη η ιδιαίτερη αυτή λειτουργία.

Η Αρχιεπισκοπή της περιοχής σε ανακοίνωσή της επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και τονίζει:

«Η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

Ωστόσο, ο 36χρονος από την πλευρά του απάντησε στην Αρχιεπισκοπή υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, σημειώνοντας ότι δεν ήθελε επ ουδενί να ευτελίσει τη λειτουργία της θείας ευχαριστίας. Ζήτησε δε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ενορίας του, επισημαίνει:

«Επρόκειτο απλώς για μία λειτουργία που ολοκλήρωσε μια εβδομάδα εργασίας με τους νέους που είχαν συμμετάσχει στην κατασκήνωση. Τα σύμβολα είναι δυνατά, αυτό είναι αλήθεια και είναι εύγλωττα. Υπήρξε αφέλεια από την πλευρά μου επειδή δεν τους έδωσα την ανάλογη βαρύτητα. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου για την σύγχυση που προκλήθηκε από τη μετάδοση των εικόνων στα μέσα ενημέρωσης».

Διετάχθη έρευνα από την Εισαγγελία

Στο μεταξύ, η εισαγγελία του Κρότωνα διέταξε έρευνα για προσβολή θρησκευτικού δόγματος.

Η Le Parisien από την πλευρά της, αναφέρει για το συμβάν:

«Η επιρροή της καθολικής εκκλησίας είναι ακόμα πολύ ισχυρή στην Ιταλία, εν μέρει, λόγω της παρουσίας της έδρας του παπισμού στη Ρώμη. Σταυροί υπάρχουν στα σχολεία και στα δικαστήρια και η ιταλική Εκκλησία χρηματοδοτείται εν μέρει από τους φόρους σε αντίθεση με τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους στη Γαλλία».

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb