Το εργατικό δυναμικό της ΕΕ για τις ΤΠΕ αυξάνεται το 2022
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Το 2022, 9,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ εργάζονταν ως ειδικοί στις ΤΠΕ , αντιπροσωπεύοντας το 4,6% του συνολικού εργατικού δυναμικού της ΕΕ. Το μερίδιο των ειδικών στις ΤΠΕ στην ΕΕ αυξάνεται την τελευταία δεκαετία, αυξάνοντας κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες (pp) από το 2012.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, το μερίδιο των ειδικών στις ΤΠΕ ήταν υψηλότερο στη Σουηδία (8,6%), ακολουθούμενο από το Λουξεμβούργο (7,7%) και τη Φινλανδία (7,6%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (2,5%), στη Ρουμανία (2,8%) και στην Πολωνία (3,6%).
Από το 2012 έως το 2022, ο αριθμός των ειδικών στις ΤΠΕ στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 57,8%, που είναι σχεδόν 6,6 φορές ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης (+8,8%).
Πηγή συνόλου δεδομένων: isoc_sks_itspt
Τα υψηλότερα ποσοστά γυναικών στις ΤΠΕ στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Εσθονία
Το μερίδιο των γυναικών που εργάζονται ως ειδικοί στις ΤΠΕ παρουσίασε οριακή μείωση το 2022 σε σύγκριση με το 2021 (18,9% έναντι 19,1%), σπάζοντας την ανοδική τάση που παρατηρείται από το 2014.
Πηγή συνόλου δεδομένων: isoc_sks_itsps
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά γυναικών μεταξύ των απασχολούμενων ειδικών ΤΠΕ παρατηρήθηκαν στη Βουλγαρία (28,9%), τη Ρουμανία (25,2%) και την Εσθονία (24,5%), ενώ τα μικρότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Τσεχία (10,9%) και την Ουγγαρία ( 13,6%).
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Παράδοση New Holland T6.160 4WD στην Λάρισα - Δες τα χαρακτηριστικά του! (2026)
- Χωράφι με κερασιές με ούτε ένα κεράσι σκασμένο! (Βίντεο)
- Κουρέτας από τη Γιορτή Κερασιού στο Μεταχοχώρι Αγιάς: «Η προστιθέμενη αξία των προϊόντων είναι ο δρόμος για να αυξηθεί το εισόδημα των παραγωγών»
- Βότανα για χοληστερίνη και πίεση | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 15 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου

