Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επισυνδέσεις, καρατομήσεις και η δικαίωση της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.

Η ευθύνη για τις παραλείψεις, τις παρακάμψεις κανόνων και τις στρεβλές ενισχύσεις φέρει ονοματεπώνυμα. Όσοι υπέγραψαν, διέταξαν, ανέχθηκαν ή διευκόλυναν τις παράνομες πρακτικές πρέπει να λογοδοτήσουν, πολιτικά, πειθαρχικά και, όπου συντρέχει λόγος, ποινικά. Δεν μπορεί να υπάρξει «συλλογική ευθύνη» χωρίς συγκεκριμένους καταλογισμούς. Η αποδοχή της αρχής «πληρώνουν όλοι για τα λάθη λίγων» αποτελεί θεσμική εκτροπή, την ώρα που φέρεται ότι υφίσταται καταγεγραμμένη συνομιλία του προέδρου της ΠΟΓΕΔΥ με πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία ο πρώτος καταγγέλλει ότι ο Οργανισμός λειτουργούσε σαν παράρτημα του τεχνικού συμβούλου.

          Οι γεωτεχνικοί για 23 συνεχή χρόνια προβλέποντας τα σημερινά αποτελέσματαεπισημαίναμε τα κακώς κείμενα με κάθε ευκαιρία στις δημόσιες παρεμβάσεις μας, ειδικά όμως τα τελευταία έξι (6) χρόνια ενημερώναμε με κάθε πρόσφορο μέσο (δελτία τύπου, επιστολές, ομιλίες, ενημερώσεις, συνεντεύξεις κλπ.).

          Όλοι αυτοί σήμερα που βλέπουμε και ακούμε ότι περιλαμβάνονται στις ύποπτες συνομιλίες και οι οποίοι αντί να ακούσουν τους γεωτεχνικούς κουνούσαν με περισσή αλαζονεία το δάκτυλο και μας έστελναν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε νομοθετημένα δικαιώματά μας (π.χ. το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας), απαξιώνοντας τον θεσμικό ρόλο των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων και υποβαθμίζοντας οικονομικά το επάγγελμα τελικά συνειδητοποιούμε ότι είχαν έναν και μοναδικό στόχο:να μην υπάρχουν εμπόδια στην πορεία προς την ιδιωτικοποίηση του γεωτεχνικού έργου και των γεωτεχνικών ελέγχων ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην ρεμούλα, στα ρουσφέτια και στις απάτες.

          ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ τον ΟΠΕΚΕΠΕ οργανισμό δημοσίου δικαίου γιατί ήξεραν ότι η κάθαρση θα ξεκινούσε από τους γεωτεχνικούς δημοσίους υπαλλήλους.

Περιμένουμε να έρθουν και οι υπόλοιπες δικογραφίες, που προβλέπουμε ότι θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό και θα αφορούν στις πρακτικές που στηλιτεύαμε και πολεμούσαμε διαχρονικά.

          Έχοντας άμεση ενημέρωση για τα τεκταινόμενα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στα ζητήματα του πρωτογενή τομέα. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να ξανακάνουμε το ΥΠΑΑΤ, το οποίο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές των συμφερόντων(ο παράνομος πλουτισμός λίγων και τα ρουσφέτια ακόμα λιγότερων), κατακερματίστηκε, τιμαριοποιήθηκε και δόθηκε ως λάφυρο σε επενδυτές – παράσιτα, ισχυρό και πάλι/M.A.G.A. (MakeAgricultureGreatAgain).

          Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά εδώ και τώρα τον άμεσο καταλογισμό ευθυνών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται στις «διοικητικές αστοχίες» και τη δρομολόγηση διαδικασιών επιστροφής των χρημάτων από όσους τεκμηριωμένα ευθύνονται.

          Οι κοινοτικοί πόροι δεν είναι προσωπικό φέουδο κανενός. Η περίοδος ατιμωρησίας έχει παρέλθει. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ να ανταποκριθεί στο θεσμικό της καθήκον με αποφασιστικότητα και διαφάνεια.

 

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb