Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Ενημερωτική Ημερίδα για τα Αιγοπρόβατα στη Λήμνο

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Ιουνίου Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» στο πολιτιστικό κέντρο Πορτιανού στη Λήμνο.

Η δωρεάν δράση εντάσσεται στα 14 προγράμματα κατάρτισης που πραγματοποιεί ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε 21 περιοχές και 7 Περιφέρειες της Ελλάδας και υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα της Λήμνου και της Ροδόπης. Στόχος του προγράμματος είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας προς τους νέους κτηνοτρόφους για τις σύγχρονες ανάγκες της φιλοπεριβαλλοντικής διαχείρισης, τις βελτιώσεις στις σταβλικές εγκαταστάσεις και την ορθολογική διατροφή προσβλέποντας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οι 30 συμμετέχοντες παραγωγοί μέσα από 100 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης εξοικειώνονται με εφαρμοσμένες καινοτόμες μεθόδους για τη βιώσιμη παραγωγή ποιοτικών ζωικών προϊόντων, με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συγκαταλέγεται στον τέταρτο κύκλο δράσεων κατάρτισης του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» για τον τομέα της αγροδιατροφής, υπό τον συντονισμό του Εργαστηρίου Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), τη Βιομηχανία Ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ Α.Ε. και την εταιρία Ευρωφάρμ Α.Ε.. Επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων και εκπαιδευτών είναι ο επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κ. Η. Γιάννενας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Δ. Μαρινάκης, ο Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής, κ. Ν. Παπαϊωάννου και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», κα Έ. Λαζαρίδου. Ο κ. Γ. Αρσένος, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η σημερινή κατάσταση και το μέλλον της προβατοτροφίας στη νησιωτική Ελλάδα, και ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο και τη Λήμνο», ενώ ο κ. Ν. Γιαδίνης, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μίλησε για τα «Νοσήματα των μικρών μηρυκαστικών με εστίαση στη νησιωτική Ελλάδα, στο Βόρειο Αιγαίο και τη Λήμνο». Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Η. Γιάννενας, Επίκουρος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα κατάρτισης.

To πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb