Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλεκτρικό τρακτέρ (Βίντεο) - Αντιμετώπιση για κλιματική αλλαγή

Από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Βουλευτή ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτή τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Κατσαφάδου σας παραθέτουμε την επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη βουλήκαι αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης μπορείτε να δείτε βίντεο από το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ που παρουσίασε η jhon Deere.

Επικαλούμενος τη Συμφωνία του Παρισιού, ο Βουλευτής τόνισε κατά την ομιλία του, ότι για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η χώρα μας έχει οριοθετήσει στόχους με χρονικό ορίζοντα το 2020 και το 2030, οι οποίοι, όπως είπε, πρέπει να περάσουν στο στάδιο της εφαρμογής με αυξανόμενους ρυθμούς.

«Είναι η μείωση κατά 4% της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου έως το 2020 και κατά 16% ως το 2030, η άντληση του 20% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως το 2020 και 50% έως το 2030, η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 20% το 2020 και κατά 27% τουλάχιστον μέχρι το 2030. Ο Πρωθυπουργός στο Παρίσι στις αρχές του Δεκέμβρη του περασμένου έτους εμφανίστηκε βέβαιος ότι όλους αυτούς τους στόχους για το 2020 είναι σίγουρος ότι θα τους πιάσουμε. Εύλογα λοιπόν μας γεννάται το ερώτημα κατά πόσο είστε σίγουροι και μέσα από ποιες διαδικασίες πιστεύετε ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε την ενεργειακή κατανάλωση της χώρας μας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020 κατά 20%, πώς γίνεται να έχουμε τέτοια μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και αύξηση της ενεργειακής απόδοσης; Ακόμα δεν υπάρχει σαφής προγραμματισμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ηλεκτροκίνησης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει γιατί υπήρχε καθυστέρηση στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον»,

που, όπως είπε, θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα μας να βρεθεί πιο κοντά στους στόχους που έχουν τεθεί.

«Έχετε περάσει έναν νόμο και θα ήθελα να δω εάν προχωράει το θέμα της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Θα ήθελα να μου πείτε τι κάνετε με εναλλακτικές μορφές καυσίμων, αλλά και γιατί υπήρχε όλη αυτή η καθυστέρηση από το εξοικονομώ κατ’ οίκον που θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα για να μπορούμε να είμαστε πιο κοντά στους στόχους που έχουμε θέσει», ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος και πρόσθεσε:

«Ψηφίσατε ένα νόμο τον 4439/2016, με τον οποίο ενσωματώναμε τη σχετική κοινοτική οδηγία. Στη χώρα μας σήμερα υπάρχουν μόνο 397 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από όλες αυτές τις δημόσιες υποδομές με συσκευές φόρτισης ξέρετε πόσες λειτουργούν σήμερα; Τρεις. Άρα, δεν μπορεί να παινεύεστε ότι έχετε κάνει πράγματα με την ηλεκτροκίνηση. Τίποτα δεν έχετε κάνει. Κινούμαστε με ρυθμούς χελώνας».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε κατά την ομιλία του και στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για να αμβλύνει τις αντιδράσεις στα νησιά από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

«Ξαναφέραμε στη συζήτηση το μεταφορικό ισοδύναμο. Εκτός ότι είναι δικό σας έργο η αύξηση κατά 10% του φόρου στα εισιτήρια, το μεταφορικό ισοδύναμο θα μπορούσε να λειτουργήσει εν τοις πράγμασι και καλύτερα αν θα μπορούσε να γίνει μετατροπή σε LNG όλων αυτών των πλοίων που ασχολούνται με την ακτοπλοΐα. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει τρομερή βοήθεια και σε ό,τι έχει να κάνει με το περιβάλλον, την οικονομία και τη μείωση των εισιτηρίων.»

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο κ. Κώστας Κατσαφάδος είπε:

«Θεωρώ ότι επειδή αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να μπει κομματική και πολιτική αντιπαράθεση, αλλά είναι ένα ζήτημα που αφορά στο σύνολο της κοινωνίας, πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε όλους αυτούς τους τομείς, γιατί οφείλουμε να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές.»

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με το τρακτέρ SESAM (Βιώσιμη Ενέργεια για Γεωργικά Μηχανήματα), η John Deere εισάγει τον πρώτο ηλεκτροκίνητο ελκυστήρα υψηλής ισχύος που διαθέτει τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητα ενός συμβατικού ελκυστήρα, προσφέροντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Ο ελκυστήρας SESAM αποτελεί βασικό κομμάτι του οράματος της John Deere για το ενεργειακά ανεξάρτητο αγρόκτημα του μέλλοντος.

Έχει μια τεράστια 150kWh μπαταρία και για την φόρτιση της απαιτούνται περίπου 3 ώρες. Η ταχύτητα του αγγίζει περίπου τα 55 χιλιόμετρα (34 μίλια) την ώρα. Ό ήχος είναι αρκετά χαμηλός.

Πηγή βίντεο : John Deere France

 

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb