Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Trophy-Τροφή Challenge 2022: Ολοκληρώνεται ο καινοτόμος διαγωνισμός του αγροδιατροφικού τομέα, από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Το Trophy-Τροφή Challenge 2022, ο κορυφαίος διαγωνισμός τεχνολογικής καινοτομίας στην αγροδιατροφή που υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ολοκληρώνεται με μια μεγάλη εκδήλωση την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 18:00-20:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου). Μετά από ένα μήνα εντατικής προετοιμασίας, ο οποίος περιλάμβανε δύο ημέρες bootcamp και 1 ημέρα pitching ο διαγωνισμός φτάνει στο τέλος του.

Kατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης θα αναδειχθούν οι μεγάλοι νικητές του Trophy-Τροφή Challenge για το 2022, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες τους που βρίσκουν άμεση εφαρμογή στον αγροδιατροφικό κλάδο, ενώ θα πραγματοποιηθούν τρία ενδιαφέροντα panel συζήτησης για τις νέες τάσεις στην αγροδιατροφή:

  1. Το μέλλον του ελληνικού οικοσυστήματος αγροδιατροφικής καινοτομίας
  2. Βιώσιμη γεωργία και έξυπνες λύσεις για το κλίμα -Νέα επιχειρηματικά μοντέλα
  3. Ψηφιακή γεωργία – Η τεχνολογία και η καινοτομία στην ελληνική παραγωγή

Η εκδήλωση του μεγάλου τελικού είναι ανοικτή για το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω της σελίδας:

https://www.generationag.org/trophy-trofh-challenge-the-finals

Το Trophy-Τροφή Challenge 2022 υποστηρίζει το ελληνικό οικοσύστημα αγροδιατροφικής καινοτομίας. Προσφέρει στους συμμετέχοντες, που θα διακριθούν, ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως το φημισμένο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Rutgers. Επιπλέον, παρέχεται εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες τους, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 30.000€.

Ο διαγωνισμός έχει καθιερωθεί μεταξύ της αγροδιατροφικής κοινότητας, καθώς από το 2019 μέχρι και σήμερα έχει υποστηρίξει 95 start-ups και ομάδες στις οποίες συμμετείχαν φοιτητές και ερευνητές από 20 πανεπιστήμια, ερευνητικοί φορείς και ινστιτούτα. Οι συνολικά 12 νικητές του προγράμματος έχουν κερδίσει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 70.000€, ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά ταξίδια στα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ, λαμβάνοντας παράλληλα υψηλού επιπέδου επιχειρηματική υποστήριξη και mentoring.

To Trophy-Τροφή Challenge υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Perrotis College υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Χορηγοί είναι οι εταιρείες BAYER και BASF,καθώς και το SMART AGRO HUB.

Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρει ο εθελοντικός οργανισμός ΚΕΜΕΛ. Χορηγοί σε είδος είναι οι εταιρείες μπύρα ΝΗΣΟΣ, Οικογένεια Χριστοδούλου και eFOOD.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb