Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκευή Laptop | 10 βήματα για την σωστή συντήρηση φορητού υπολογιστή

Η λήψη προφυλάξεων και μέτρων ασφαλείας για να αποφύγετε την ζημιά και την επισκευή του Laptop, είναι απαραίτητη για να μπορείτε να δουλεύετε απρόσκοπτα και να αποφύγετε δαπανηρές επισκευές ή αντικαταστάσεις. Παρακάτω θα δούμε βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον φορητό σας υπολογιστή:

Χρησιμοποιήστε προστατευτική θήκη ή τσάντα

Με κάθε αγορά Laptop, είναι αναγκαίο να υπάρχει και η απαραίτητη ενισχυμένη τσάντα, που μπορεί να προστατεύσει τον φορητό υπολογιστή σας από γρατσουνιές, χτυπήματα και άλλες ζημιές. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να μην εισχωρήσουν σκόνη και άλλα υπολείμματα στο εσωτερικό του Laptop. Καλό είναι αν δεν το χρησιμοποιείται να τον φυλάσσετε μέσα στην τσάντα.

Κρατήστε οτιδήποτε υγρό μακριά:

Τα υγρά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στον φορητό υπολογιστή εάν πέσουν επάνω στο πληκτρολόγιο. Κρατάτε πάντα τα υγρά μακριά από τον φορητό υπολογιστή σας και να είστε προσεκτικοί όταν το πίνετε καφέ η νερό στην δουλειά.

Χρησιμοποιήστε προστατευτικό υπέρτασης ρεύματος:

Οι υπερτάσεις και οι διακοπές ρεύματος μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα ευαίσθητα εξαρτήματα του φορητού υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό υπέρτασης για να προστατεύσετε τον φορητό υπολογιστή σας από ξαφνικές διακοπές και αυξομειώσεις στο ρεύμα. Αποσυνδέστε το φορητό υπολογιστή από την πρίζα ακόμα και κατά τη διάρκεια δυνατής βροχής με αστραπές.

Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες:

Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην μπαταρία, την οθόνη και άλλα εξαρτήματα του φορητού υπολογιστή σας. Αποφύγετε την έκθεση του φορητού υπολογιστή σας στον ήλιο ή σε υπερβολική ζέστη και μην τον αφήνετε στο κρύο μέσα στο αυτοκίνητο ή σε άλλο υγρό περιβάλλον.

Διατηρήστε το καθαρό:

Η σκόνη και τα υπολείμματα μπορεί να φράξουν τους αεραγωγούς του φορητού υπολογιστή σας και να τον προκαλέσουν υπερθέρμανση. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να καθαρίζετε τακτικά την οθόνη και το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας και χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να απομακρύνετε τυχόν σκόνη ή υπολείμματα από τους αεραγωγούς.

Να είστε προσεκτικοί με τα καλώδια τροφοδοσίας:

Να έχετε πάντα τα καλώδιά σας τακτοποιημένα και να μην τα πατάτε. Κάθε φορά που τελειώνετε την δουλειά σας αποσυνδέστε τα προσεκτικά. Πολλά καλώδια είναι χωρισμένα σε δυο μέρη έτσι ώστε αν φθαρεί το ένα να μπορείτε να το αλλάξετε.

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης:

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης μπορεί να προστατεύσει τον φορητό σας υπολογιστή και τα προσωπικά σας δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Φτιάξτε ένα κωδικό που να περιέχει πολύπλοκους χαρακτήρες, σύμβολα και αριθμούς για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που να μην μπορούν να το βρουν εύκολα.

Χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς:

Το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να προστατεύσει τον φορητό σας υπολογιστή από κακόβουλα λογισμικά και άλλες απειλές. Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό προστασίας ενημερώνεται σωστά και κάνει τακτικές σαρώσεις για να παραμένει το λειτουργικό σας καθαρό από ιούς.

Μην αφήνετε το Laptop σας αφύλακτο

Μην αφήνετε ποτέ το φορητό υπολογιστή σας χωρίς προστασία σε δημόσιο χώρο ή στο αυτοκίνητό σας και ειδικά σε σημείο που φαίνεται. Πολλοί διαρρήκτες σπανέ τα τζαμιά αν δουν ότι κάτι υπάρχει μέσα στο κάθισμα που μπορεί να έχει μεγάλη αξία. Να το έχετε πάντα μαζί σας και να χρησιμοποιείτε ειδική κλειδαριά με καλώδιο ασφαλείας εάν χρειάζεται. Πάλλα μοντέλα υπολογιστών το υποστηρίζουν.

Δημιουργήστε συχνά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας

Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας μπορεί να σας προστατεύσει από την απώλεια σημαντικών αρχείων εάν ο φορητός υπολογιστής σας χαθεί, κλαπεί ή καταστραφεί. Χρησιμοποιήστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μία γνωστή υπηρεσία αποθήκευσης cloud για να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αυτόματα τις ώρες και μέρες που θέλετε εσείς.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές είναι σίγουρο ότι θα αποφύγετε την επισκευή του laptop για αρκετά μεγάλο διάστημα. Η σωστή συντήρηση και πρόληψη διατηρεί το φορητό υπολογιστή σε καλή κατάσταση, κάτι που μπορεί να σας ωφελήσει αργότερα αν θέλετε να το πουλήσατε. Τα καλοδιατηρημένα μηχανήματα δεν χάνουν εύκολα την αξία τους και πωλούνται γρηγορότερα.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb