Προβλήματα Ροδακινοπαραγωγών - Συνέντευξη προέδρων του Α.Σ Βελβεντού Κοζάνης και Εν. Συλ. Αγροτών Νάουσας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Mπερδεύτηκε μάλλον, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου για την καταβολή αποζημιώσεων προς τους ροδακινοπαραγωγούς από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου”,τόνισαν μιλώντας στα “Πέριξ”της ΤV100, οι πρόεδροι του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού Κοζάνης και Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας, Βασίλης Τσουράς και Μάκης Αντωνιάδης, αντίστοιχα.
Διερωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να τους καταβληθούν αποζημιώσεις μέσα σε δύο εβδομάδες την ώρα που δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί οι ζημιές και δεν έχει ανοίξει το σύστημα για την υποβολή αιτήσεων.
Όλοι οι αγρότες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί τόσο γρήγορα υπογράμμισαν, τονίζοντας ότι ενδεχομένως ο κ. Αποστόλου να εννοούσε την καταβολή αποζημιώσεων για άλλες καταστροφές από χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις και παγετό όπου έχουν υποβληθεί σχετικές δηλώσεις.
Τα θέματα αυτά αναμένεται να διευκρινιστούν -όπως είπαν- από τον κ. Αποστόλου, σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο υπουργείο στην Αθήνα την Τρίτη 23 Ιανουαρίου. Οι κ. Β. Τσουράς και Μ. Αντωνιάδης αφού αναφέρθηκαν στα καυτά προβλήματα του κλάδου φορολογικό και ασφαλιστικό, απηύθυναν έκκληση στους κυβερνώντες να ακούν τους επαγγελματίες του κλάδου.
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Μάθε Ιταλικά με την Easy Education: Ευέλικτα Τμήματα για Όλους
- Μπλόκο Κερασοπαραγωγών Έδεσσας: Δεν ζητάμε χάρη - ζητάμε δικαιοσύνη, διαφάνεια και συνέπεια
- Σήμερα η πίστωση των επιδοτήσεων - Φωνάζουν οι αγρότες για παρακράτηση του υπολοίπου της εισφοράς στον ΕΛΓΑ πριν πιστωθεί η βασική
- Κλιμακώνουν τη στάση τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου στη Σιάτιστα Κοζάνης
- ΥΠΑΑΤ: Επιπλέον πληρωμές 487,9 εκ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ











