Επίσκεψη του βουλευτή Λάζαρου Τσαβδαρίδη στις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές της Ημαθίας
- Αναρτήθηκε από τον Βοργιάδης Χ.
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης αναφέρει τα εξής:
Από την πρώτη στιγμή κοντά στον πληγέντα Ημαθιώτη παραγωγό από τη θεομηνία της Τετάρτης, επισκέφθηκα σήμερα το πρωί αρκετές πληγείσες περιοχές της Ημαθίας για να δω «ιδίοις όμμασι» το εύρος των τεράστιων ζημιών τόσο στην παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο, στις αγροτικές εγκαταστάσεις και υποδομές.
Εν συνεχεία, συμμετείχα και στην έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη με τη συμμετοχή αγροτικών φορέων της Ημαθίας, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες αφενός για την αποτύπωση του μεγέθους της ζημίας σε όλο το εύρος του Νομού και αφετέρου για την ταχύτατη ενημέρωση αλλά και πίεση στους αρμόδιους έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων.
Για τον λόγο αυτό, υπήρξε ταχύτατη επικοινωνία με το γραφείο του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, τον οποίον και ενημερώσαμε διεξοδικά για τις καταστροφές στην Ημαθία και ζητήσαμε την ταχύτατη παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να ξεκινήσουν ταχύτατα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να υπάρξει γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών στον Νομό Ημαθίας που ήδη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η ανάγκη γρήγορης εκτίμησης των καταστροφών είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ, δεδομένου ότι ο ΕΛΓΑ δεν έχει καν ολοκληρώσει ακόμη την καταγραφή των χαλαζοπτώσεων της προηγούμενης περιόδου.
Εκφράζω τη βεβαιότητά μου ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα κινηθεί άμεσα με γνώμονα την προστασία του αγροτικού εισοδήματος.
Τελευταία άρθρα από τον/την Βοργιάδης Χ.
- Δωρεάν Θερινά Μαθήματα στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς – Ξεκίνησαν οι Εγγραφές!
- Χρήστος Κέλλας από τον Προμαχώνα Σερρών: Κλιμακώνονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου προϊόντων
- Ο 19χρονος Θόδωρος Λελιανίδης ανακοινώθηκε στην Φέγενορντ
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε στοχευμένο workshop για την προβολή του προορισμού στην ιταλική τουριστική αγορά
- Κώστας Τσιάρας: 170 προσλήψεις στον ΕΛΓΑ για ενίσχυση του εκτιμητικού του έργου με στόχο την άμεση αποτίμηση των ζημιών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα