Χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους παραγωγής, κάνουν τους Ιταλούς να σκέφτονται τη στροφή σε άλλες καλλιέργειες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η ασφάλεια που παρέχουν στις καλλιέργειες και συγκεκριμένα στα πυρηνόκαρπα τα προστατευτικά δίχτυα για το χαλάζι σίγουρα είναι χρήσιμα αλλά όχι πανάκεια.
Η χρονιά για τα ροδάκινα δεν ήταν καθόλου καλή, ίσως μάλιστα μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, και πολλοί παραγωγοί ενδέχεται να μην συνεχίσουν την καλλιέργεια.
Όπως αναφέρουν στο freshplaza Ιταλοί παραγωγοί, γίνεται πολύς λόγος για τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, προστατεύοντας την παραγωγή, π.χ. με την χρήση αντιχαλαζικών διχτυών, αλλά σε περιόδους όπως αυτές είναι πιο εύκολο λένε, να ξεφορτωθούμε τα οπωροφόρα δέντρα και να στραφούμε σε πιο κερδοφόρες καλλιέργειες.

Photos : Freshpalza.it
Αναφέρουν επίσης, ότι όσοι δεν είχαν αντιχαλαζικά δίχτυα απέτυχαν να πουλήσουν το προϊόν, αφού οι ζημιές ήταν ολοκληρωτικές.
Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των γενικών εξόδων, την έλλειψη κρατικής προστασίας, τους κανονισμούς που πρέπει να τηρούνται σε σχέση με τις ξένες χώρες, τις αυξήσεις στο πετρέλαιο, τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και άλλα πολλά, και με τις τιμές να κυμαίνονται στα 0,30 ευρώ / kg όταν το κόστος παραγωγής είναι 0,50 ευρώ / kg, αναρωτιούνται πως μπορουν να επιβιώσουν, αλλά και για την επόμενη χρονιά υπάρχει απαισιοδοξία όπως δηλώνουν.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 12 Οκτωβρίου
- ΠΚΜ: Μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης υποβολής αιτήσεων στις Παρεμβάσεις Π3-73-2.1, Π3-73-2.2 και Π3-73-2.6 του ΣΣ ΚΑΠ της Ελλάδας 2023 – 2027
- Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό της Νάουσας
- Από το «τι κάνω τώρα;» στο «ξέρω τι πρέπει να κάνω» | Νέα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών από την Easy Εducation
- Μπρόκολο: Οφέλη για την υγεία και θρεπτική αξία