Από το «τι κάνω τώρα;» στο «ξέρω τι πρέπει να κάνω» | Νέα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών από την Easy Εducation
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Από το «τι κάνω τώρα;» στο «ξέρω τι πρέπει να κάνω»|Νέα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών από την EasyΕducation.
Ένα περιστατικό δεν προειδοποιεί. Μπορεί να συμβεί στον χώρο εργασίας, στο γήπεδο, στο σχολείο, στο σπίτι. Και πολύ συχνά, ο πρώτος άνθρωπος που βρίσκεται εκεί δεν είναι γιατρός ή διασώστης.Είναι ένας συνάδελφος. Ένας εκπαιδευτικός. Ένας προπονητής. Ένας γονιός.
Κάπου ανάμεσα στη στιγμή που συμβαίνει κάτι και στη στιγμή που φτάνει η εξειδικευμένη βοήθεια, υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα:
Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε;
Αυτό ακριβώς το κενό έρχονται να καλύψουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης EasyEducationεντάσσοντας δύο νέα προγράμματα δια ζώσης εκπαίδευσης, τη Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS) και την Παιδιατρική Βασική Υποστήριξη Ζωής (PBLS).
Ξεκινάει άμεσα νέο τμήμα στη Βέροια!
Δύο εκπαιδεύσεις, μία κοινή λογική: να μπορείς να αντιδράσεις
BLS | Όταν το επείγον περιστατικό αφορά έναν ενήλικα
Το BLS Βασική Υποστήριξη Ζωής αφορά την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών σε ενήλικες. Από την αναγνώριση μιας καρδιακής ανακοπής και την άμεση κλήση στο 112 ή το 166, μέχρι την εφαρμογή ΚΑΡΠΑ, τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED), την πλάγια θέση ασφαλείας και την αντιμετώπιση της πνιγμονής.
Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποκτά ιδιαίτερη σημασία και στο εργασιακό περιβάλλον. Με τον Ν. 5239/2025, προβλέπεται υποχρέωση των επιχειρήσεων να παρέχουν εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους εργαζομένους τους και, ειδικότερα, για επιχειρήσεις με πάνω από 50 εργαζομένους ανά εγκατάσταση, η εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω μαθημάτων από πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς φορείς Πρώτων Βοηθειών, στο 50% των εργαζομένων τουλάχιστον ανά τρία έτη.
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.
PBLS | Πρώτες Βοήθειες για βρέφη και παιδιά
Το PBLS Παιδιατρική Βασική Υποστήριξη Ζωής μεταφέρει αυτή τη γνώση εκεί όπου οι ανάγκες αλλάζουν: στα παιδιά και τα βρέφη. Γιατί όταν το επείγον περιστατικό αφορά ένα παιδί, οι τεχνικές και ο τρόπος παρέμβασης δεν είναι απλώς μια μικρότερη εκδοχή όσων εφαρμόζονται στους ενήλικες.
Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση «Νταντάδες της Γειτονιάς», η πιστοποιημένη γνώση παροχής Πρώτων Βοηθειών σε βρέφη και παιδιά αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών/τριών.Παράλληλα, απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, επαγγελματίες φροντίδας και γενικότερα σε όσους βρίσκονται καθημερινά κοντά σε παιδιά.
Γιατί οι βασικές αρχές παραμένουν κρίσιμες. Η αντιμετώπιση, όμως, χρειάζεται να προσαρμόζεται στην ηλικία.
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό από το European Resuscitation Council (ERC), καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης EasyEducation.
Η αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού δεν αφορά μία μόνο ηλικία. Για όσους θέλουν μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση, τα δύο προγράμματα μπορούν να συνδυαστούν.
BLS + PBLS
60€ + 70€ = 90€
12 ώρες συνολικής δια ζώσης εκπαίδευσης
Θέλεις ακόμη πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση;
Μπορείς να συνδυάσεις και τα 4 προγράμματα Πρώτων Βοηθειών της EasyEducation, καλύπτοντας τόσο τη δια ζώσης πρακτική εκπαίδευση όσο και ένα ευρύτερο φάσμα γνώσεων μέσα από την ασύγχρονη κατάρτιση.
BLS + PBLS + Πρώτες Βοήθειες + Παιδιατρικές Πρώτες Βοήθειες
Όλα μαζί | 110€
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα βρεθούμε μπροστά σε ένα επείγον περιστατικό.
Μπορούμε όμως να έχουμε φροντίσει, πριν συμβεί, να μη χρειαστεί να αναρωτηθούμε:
«Τι κάνω τώρα;»
Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ: 2311 110186 | 23310 70102
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βέροια: Κεντρικής 5, 1ος όροφος
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό της Νάουσας
- Μπρόκολο: Οφέλη για την υγεία και θρεπτική αξία
- Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στο διεθνές συνέδριο 'Smart Cities in Smart Regions 2026'
- ΕΛΓΑ: Παράταση έως 30 Οκτωβρίου 2026 για την εξόφληση της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς έτους 2025
- ΠΟΓΕΔΥ: «Απευθείας αναθέσεις στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά με χρήματα των φορολογουμένων»










