Εγκαταλελειμμένες και ακλάδευτες ανθισμένες ροδακινιές - Κρατικές ενισχύσεις ζητούν οι παραγωγοί
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Στον κάμπο της Ημαθίας, οδεύοντας προς τα μέσα Μαρτίου , εκτός από το όμορφο τοπίο που αντικρίζει κάποιος με τις ανθισμένες ροδακινιές και νεκταρινιές(πρώιμες ποικιλίες), υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος με την άσχημη εικόνα των ακλάδευτων και παρατημένων δέντρων, καθώς η έλλειψη ρευστότητας λόγω της αύξησης τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και το αυξημένο κόστος παραγωγής (ενέργεια, πετρέλαιο κ.α.) αλλά και η Ουκρανική κρίση, δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στους δενδροκαλλιεργητές, με ότι συνεπάγεται αυτό για τη φετινή παραγωγή και γενικότερα την οικονομία, η οποία ελλείψη και σημαντικού αριθμού τουριστών που επισκέπτονταν τη χώρα, θα στηρίξει πολλά στον αγροκτηνοτροφικό κλάδο.

Πηγή φωτογραφίας megatv.com
Σε δηλώσεις του στο Mega και την εκπομπή Live News ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας , κ. Βοργιάδης Χρήστος έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού ενός Ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης-αλληλεγγύης για την ενίσχυση της ρευστότητας των παραγωγών και την αποκλιμάκωση της αβεβαιότητας, έτσι ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι καλλιεργητικές φροντίδες.
Η www.imathiotikigi.gr παρευρέθηκε σε κτήματα του Ημαθιώτικου κάμπου φωτογραφίζοντας κτήματα με ακλάδευτες ροδακινιές και νεκταρινιές




Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συνάντηση στη Freskon 2026 με επίκεντρο το αχλάδι Eden των Chatzidakis S.A., Δανιηλίδης και εκπροσώπου Green Yard
- Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της Δράσης «Παράγουμε στην Ελλάδα»
- Γιώργος Καρασμάνης: Στην ίδια γραμμή Χατζηδάκης – Καρασμάνης για αποζημιώσεις παραγωγών και ιδιοκτησιακά ζητήματα
- Εκπαίδευση για ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς και τυποποιητές, στους Δήμους Ιεράπετρας και Αρχανών – Αστερουσίων
- Το Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στη ΒΙΒΟΝ