Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τις καλλιέργειες στο Μεσημέρι Έδεσσας - Ανακοίνωση ΑΣ Μεσημερίου-Έδεσσας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Με ανακοίνωση που εξεδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσημερίου-Έδεσσας αναφέρεται στις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση με συνέπεια να πληγούν αρκετές καλλιέργειες της περιοχής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Το έντονο και πυκνό χαλάζι σε μέγεθος μεγάλου κερασιού που έπεσε το απόγευμα της Κυριακής 02/06/2024 είχε επίκεντρο το Μεσημέρι Εδεσσας προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε πολλά στρέμματα με διάφορες καλλιέργειες , όπως κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα κλπ.
Η σημερινή ζημιά ήρθε να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες που συνέβησαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών.
Ο Αγροτικός σύλλογος Μεσημεριού-Έδεσσας επικοινώνησε άμεσα με γεωπόνους του ΕΛΓΑ ζητώντας να υπάρξει άμεση ανταπόκριση για επιτόπιους ελέγχους.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ για επιστροφές αχρεωστήτως και διόρθωση των μειώσεων των ενισχύσεων που υπέστησαν οι παραγωγικοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι
- Βαμβάκι: Τα Βασικά Στάδια Ανάπτυξης που κάνουν τη διαφορά και οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση
- Σοκ και θλίψη για τον θάνατο των αδελφών Ζότα
- Αντιμετώπιση Μύγας της Ασίας στην καλλιέργεια της Κερασιάς
- Σήμερα η Επετειακή 50η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒΕ με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο