Σφοδρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε περισσότερα από 100.000 στρέμματα στον Έβρο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Ανυπολόγιστες ζημίες προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής (15.30) τη βόρεια βορειοδυτική πλευρά του Έβρου.
Χαλάζι στο μέγεθος καρυδιού σάρωσε 20 περίπου χωριά των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου αφήνοντας στο πέρασμα του εικόνες καταστροφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας η χαλαζόπτωση διήρκεσε περίπου 20 λεπτά πλήττοντας αθέριστες καλλιέργειες σταριού , βαμβάκια, ηλίανθο, αμπέλια στα χωριά Αμπελάκια ,Μικρή και Μεγάλη Δοξιπάρα Στέρνα, Παταγή , Κέραμος, Ρύζια, Βάλτος, Βύσσα, Νεοχώρι, Σάκκος , Καστανιές, Ελαφοχώρι, Δόξα, Μεταξάδες, Αλεποχώρι , Δάφνη, Χιονάδες, Ποιμενικο, Χελιδόνα κλπ.
Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας Λάμπη Κουμπρίδη η καταστροφή έπληξε πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
Σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και ο Αντιπεριφερειαρχης Έβρου, Ευαγγελος Πουλιλιός πρόκειται να επισκεφθούν όλα τα χωριά που επλήγησαν από τη θεομηνία ώστε να γίνουν οι πρώτες επισημάνσεις ζημιών.
Όπως ενημερώνει ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Δημήτρης Πανταζής, από τη Δευτέρα 2ο κλιμάκιο θα περιοδεύσει όλα τα χωριά που επλήγησαν ώστε να αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων ζημίας από τους ενδιαφερόμενους , η οποία θ διαρκέσει 15 ημέρες .
Πηγή: ερτ Ορεστιάδας
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη παραμονή των ζιζανιοκτόνων στο έδαφος;
- Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση FOODEXPO
- Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη 14η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, AgroThessaly
- Σύλληψη 29χρονου για κατοχή ινδικής κάνναβης στο Ρέθυμνο
- ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2024 νομικών προσώπων και οντοτήτων