Σφοδρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε περισσότερα από 100.000 στρέμματα στον Έβρο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Ανυπολόγιστες ζημίες προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής (15.30) τη βόρεια βορειοδυτική πλευρά του Έβρου.
Χαλάζι στο μέγεθος καρυδιού σάρωσε 20 περίπου χωριά των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου αφήνοντας στο πέρασμα του εικόνες καταστροφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας η χαλαζόπτωση διήρκεσε περίπου 20 λεπτά πλήττοντας αθέριστες καλλιέργειες σταριού , βαμβάκια, ηλίανθο, αμπέλια στα χωριά Αμπελάκια ,Μικρή και Μεγάλη Δοξιπάρα Στέρνα, Παταγή , Κέραμος, Ρύζια, Βάλτος, Βύσσα, Νεοχώρι, Σάκκος , Καστανιές, Ελαφοχώρι, Δόξα, Μεταξάδες, Αλεποχώρι , Δάφνη, Χιονάδες, Ποιμενικο, Χελιδόνα κλπ.
Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας Λάμπη Κουμπρίδη η καταστροφή έπληξε πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
Σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και ο Αντιπεριφερειαρχης Έβρου, Ευαγγελος Πουλιλιός πρόκειται να επισκεφθούν όλα τα χωριά που επλήγησαν από τη θεομηνία ώστε να γίνουν οι πρώτες επισημάνσεις ζημιών.
Όπως ενημερώνει ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Δημήτρης Πανταζής, από τη Δευτέρα 2ο κλιμάκιο θα περιοδεύσει όλα τα χωριά που επλήγησαν ώστε να αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων ζημίας από τους ενδιαφερόμενους , η οποία θ διαρκέσει 15 ημέρες .
Πηγή: ερτ Ορεστιάδας
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Χρ. Κέλλας: «Στρατηγικός πυλώνας ο ελληνικός οίνος – Επενδύουμε στην αξία και την εξωστρέφεια»
- Συνάντηση Βίο-Παραγωγών Μαγνησίας την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Βόλο | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Δήλωση Τζάκρη για τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα
- Τσιάρας από Λέσβο: Η κυβέρνηση λαμβάνει κάθε μέτρο που απαιτείται για τη στήριξη κτηνοτρόφων και τυροκόμων
- Τέλος η σκάλα στο κλάδεμα δέντρων - Αγρότης έφτιαξε πατέντα που κινείται με ηλεκτρική μπαταρία! (Βίντεο)