Μάνγκο και αβοκάντο: Πως και σε ποια περιοχή της Ελλάδας ξεκίνησε να καλλιεργείται
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Στην περιοχή της Τριφυλίας, η καλλιέργεια υποτροπικών φυτών, όπως αβοκάντο και μάνγκο, γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη, χάρη στις προσπάθειες του ΕΛΓΟ Δήμητρα και της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, με την πολύτιμη συνδρομή του Αντώνη Παρασκευόπουλου. Μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που ξεκίνησε ως απάντηση στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της έλλειψης νερού, καθώς τα υποτροπικά φυτά αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν απαιτούν πολύ νερό.
Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τον δημοσιογράφο Κώστα Γαζούλη δήλωσε πως η προσπάθεια αυτή αξιολογείται θετικά, καθώς οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής ευνοούν την ανάπτυξη αυτών των καλλιεργειών. «Η πορεία των τροπικών στην περιοχή παρουσιάζει ενδιαφέρον, διότι οι εδαφολογικές συνθήκες και η αυξημένη υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη αυτών των καλλιεργειών», σημείωσε. Επιπλέον, όπως είπε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η τοπική ΔΑΟΚ έχουν υποστηρίξει ένθερμα αυτήν την προσπάθεια, με τα πρώτα θετικά αποτελέσματα να γίνονται ήδη ορατά. Και όπως επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος φαίνεται ότι τα υποτροπικά φυτά, όπως το μάνγκο και το αβοκάντο θα είναι δύο νέες καλλιέργειες για την περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα στο https://www.ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τραγωδία: Νεκρός αγρότης μετά από ανατροπή γεωργικού μηχανήματος στην Κίσσαμο Χανίων
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 18 Μαΐου έως 22 Μαΐου
- Βιολογική παραγωγή: Υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης σε ελέγχους για μελισσοκομία και κτηνοτροφία
- Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Σπ. Μάμαλης και κλιμάκιο του Οργανισμού για συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού
- Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η ελληνική υδατοκαλλιέργεια είναι ένας εθνικός πρωταθλητής και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της νέας παραγωγικής Ελλάδας»