Ζημιές σε καλλιέργειες και σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κοζάνη, Λάρισα και Τρίκαλα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο Βελβεντό Κοζάνης αλλά και σε Λάρισα και Τρίκαλα η χθεσινή κακοκαιρία.
Με δυνατούς ανέμους βροχή το καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε το Βελβεντό. Από το δυνατό αέρα έπεσαν δέντρα και έκλεισαν δρόμοι, ενώ σημειώθηκα προβλήματα και στο δίκτυο ύδρευσης. Παράλληλα χωρίς ρεύμα έμεινε το χωριό της Νεράιδας.
Σε 55 ανήλθαν οι κλήσεις που έλαβε χθες από τις 18:00 έως τις 22:30 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στη Λάρισα δρόμοι πλημμύρισαν σε ορισμένα σημεία, αλλά και καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Σε μια κτηνοτροφική μονάδα έξω από την πόλη ανεμοστρόβιλος παρέσυρε τη στέγη, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε κολώνα της ΔΕΗ.
Στα Τρίκαλα σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σε αρκετούς δρόμους μέσα στην πόλη συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα νερού. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αγρότες από διάφορες περιοχές του Νομού, η απογευματινή χαλαζόπτωση έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες.
Από σημαντική κεραυνική δραστηριότητα και δυνατούς ανέμους συνοδεύτηκε η έντονη βροχόπτωση το βράδυ στον Βόλο και γενικότερα στην Μαγνησία. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.
Ανάλογο το σκηνικό και στο Πήλιο με δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΑΑΔΕ: Ενοποιούνται από 8/9/2025 τα τρία Τελωνεία Πειραιά
- Φωτιά : Καμιά ζωή δεν περισσεύει – Στιγμιότυπα από διασώσεις ζώων
- Γιατί η τσουκνίδα είναι ωφέλιμο φυτό;
- Διευκρινήσεις για τις απολυμάνσεις λόγω ευλογιάς και απάντηση σε αιτιάσεις για καθυστερήσεις
- Ανακοίνωση ΠΚΜ σχετικά με τη διενέργεια εναέριων ψεκασμών για τη καταπολέμηση κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας