Εσπεριδοειδή: Ελπίδες για την καταπολέμηση του μαύρου αλευρώδους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Σαρώνει τα εσπεριδοειδή ο μαύρος αλευρώδης, που έχει επιπτώσεις τόσο στον καρπό όσο και στα ίδια τα δένδρα.
Τη φετινή περίοδο στην Άρτα προκάλεσε μείωση παραγωγής της τάξης του 30%.
Επαρκής προστασία από φυτοφάρμακα δεν υπάρχει και οι ελπίδες εστιάζονται σε πειραματικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
Πρόκειται για την εισαγωγή εντόμου από το Βιετνάμ το οποίο όπως διαπιστώνεται έχει εγκατασταθεί και δημιουργεί αποικίες καταπολεμώντας το μύκητα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο με την εισαγωγή εντόμων και όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Μπενάκειου Παναγιώτης Μυλωνάς πρόκειται για μία λύση φιλική προς το περιβάλλον, που εφαρμόζεται παγκοσμίως. Το πείραμα εξελίσσεται ικανοποιητικά αλλά απαιτείται χρόνος για να υπάρξουν αποτελέσματα.
Δείτε όλα τα αγροτικά νέα εδώ!
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥπΑΑΤ, Μ. Σχοινάς στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών : «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις» – Τα τρία «εργοτάξια» για τον πρωτογενή τομέα
- Είσαι Αγρότης; -Πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων με μόλις 40€
- Στη Λέσβο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Καββαδάς – Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη, όλα τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό
- Ο Γιάννης Ανδριανός εγκαινίασε τη FRESKON 2026
- Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων