Ηλεία: Αυτοψία του ΕΛΓΑ σε καλλιέργειες που επλήγησαν από τον καύσωνα στον δήμο Ήλιδας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Αυτοψία στις αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από τον καύσωνα του Αυγούστου ξεκίνησε ο ΕΛΓΑ στην Ηλεία, καθώς χθες βρέθηκε σε περιοχές του δήμου Ήλιδας κλιμάκιο του υποκαταστήματος Πατρών του οργανισμού, μαζί με εκπροσώπους του δήμου.
Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Πύργου ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής, Κώστας Αναγνωστόπουλος, η πρώτη αυτοψία έγινε σε καρπούζια, πιπεριές και καλαμπόκια στον Καρδαμά, στο Χάβαρι, στην Ήλιδα, στην Κεραμιδιά, τη Δαφνιώτισσα, το Σιμόπουλο και το Λάττα.
«Σχηματίστηκε μια πολύ καλή εικόνα των ζημιών, ώστε να υπάρχει αντικειμενική και σωστή εκτίμηση για τις αποζημιώσεις. Έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τους παραγωγούς πού έχουν πληγεί και θα ακολουθήσουν και άλλες αυτοψίες. Είμαστε δίπλα σε κάθε παραγωγό, αγρότη και κτηνοτρόφο», δήλωσε προσθέτοντας ότι έγινε συνάντηση και με τον δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- Ποια βότανα βοηθούν στην πρόληψη κατά των ιών
- Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην TV100 για το μεταναστευτικό και το έργο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού
- Νέες Ιταλικές Ποικιλίες Συκιάς (2026)
- ΠΑΟΚ: Στην αποστολή ο Μεϊτέ, εκτός ο Ντεσπόντοφ λόγω θλάσης