Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η υδατοκαλλιέργεια αυξήθηκε το 2025 – Στους 15.000 τόνους η παραγωγή στη Θεσπρωτία

Αύξηση 4% στον όγκο παραγωγής και σχεδόν 16% στην αξία των πωλήσεων κατέγραψε η ελληνική υδατοκαλλιέργεια το 2025, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Η παραγωγή έφτασε τους 126.500 τόνους, αξίας 865 εκατομμυρίων ευρώ. Περίπου το 82% διατέθηκε σε αγορές του εξωτερικού, με τις εξαγωγές να ανέρχονται σε 97.400 τόνους και 672 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Θεσπρωτία, η παραγωγή έχει φτάσει περίπου τους 15.000 τόνους, από 9.000 τόνους. Σε σύγκριση με το εθνικό μέγεθος του 2025, η τοπική παραγωγή αντιστοιχεί σε περίπου 12% του συνόλου.

Η έκθεση καταγράφει επίσης αύξηση στις μέσες τιμές της τσιπούρας και του λαβρακιού, ενώ επισημαίνει τις πιέσεις που προκαλεί το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Πηγή: ertnews.gr
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb