Αυξάνονται κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ οι πιστώσεις για τους μικρούς καλλιεργητές της ΠΑΜΘ μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, το Υπουργείο αύξησε τις πιστώσεις για την στήριξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Περιφέρεια ΑΜΘ κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ.
Στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το Υπουργείο είχε αρχικά εγκρίνει για την Περιφέρεια ΑΜΘ πίστωση 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό δεν αρκούσε για να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους αγρότες της Περιφέρειας.
Αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο του πρωτογενούς τομέα στην οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με δεδομένη την ανάγκη στήριξης της μικρής αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, ο κ. Μέτιος ζήτησε με επιστολή του προς τον κ. Βορίδη την αύξηση της πίστωσης για την Περιφέρεια ΑΜΘ, αίτημα που έγινε δεκτό.
Με τον τρόπο αυτό 665 μικροί καλλιεργητές με χαμηλά εισοδήματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ θα ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και να παραμείνουν στον τόπο τους.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Σύσκεψη από την Περιφέρεια Κρήτης για την «Ευλογιά του Προβάτου». Ενίσχυση μέτρων προστασίας και αίτημα για εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου
- Φορολόγηση κρασιών: Επίθεση του ΠΟΥ για την φορολογία των αλκοολούχων ποτών
- Πέντε αστέρια ξανά για τη Volvo Trucks στην αξιολόγηση ασφάλειας της Euro NCAP για το Volvo FH
- Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές - Ποιους αφορούν και τα ποσά
- Τρία έργα για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας χρηματοδοτεί η ΠΚΜ