Έτοιμος ο φάκελος των διεκδικήσεων για τις πληγείσες καλλιέργειες της Κρήτης λόγω της κλιματικής αλλαγής
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Τρία σημαντικά θέματα για τους αγρότες της Κρήτης δρομολογούνται μετά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος ο φάκελος των διεκδικήσεων για τις πληγείσες καλλιέργειες της Κρήτης λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Παράλληλα, ο Υπουργός έκανε αποδεκτή μία ακόμα πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης να προχωρήσει η αναμπέλωση σημειώνοντας πως θα πρέπει να εξελιχθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ενώ αποδέχθηκε και θα προχωρήσει κανονικά η απόσταξη τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για εξελίξεις που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα στο νησί. «Είμαστε σε συνεργασία με τον Υπουργό, για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και των αγροτών μας. Θα προχωρήσει η απόσταξη και η αναμπέλωση ενώ ο φάκελος για τις αποζημιώσεις των ζημιών φεύγει για τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κινητοποιήσεις αγροτών: Σήμερα συμβολικοί αποκλεισμοί και των παρακαμπτηρίων , άνοιγμα διοδίων το Σαββατοκύριακο
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι παραγωγοί στη Δυτική Μακεδονία
- Τσιάρας: Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τις παθογένειες, αλλά αρνείται τη λύση – Η Βουλή καλείται να επιλέξει διαφάνεια
- Οδηγίες για τη διόρθωση παραστατικών για την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου
- Με 3 Ημαθιώτες η νέα σύνθεση του ΔΣ της "Μικρής" ΕΘΕΑΣ