Πληρωμή 76 εκατ. € την Τρίτη και την Τετάρτη από τον ΕΛΓΑ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Αυγενάκης: Δικαιώνουμε τις προσδοκίες των αγροτών
Μετά από συνεργασία που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ανακοινώνονται νέες πληρωμές για ζημιές του 2023.
Συγκεκριμένα:
- Την Τρίτη 2α Απριλίου 2024 και ώρα 12:00,καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ 60 εκ.€ για αποζημιώσεις έτους 2023.
Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο μηνών 130 εκ.€ στους παραγωγούς ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ά εξαμήνου του 2024.
- Την Τετάρτη 3η Απριλίου 2024 και ώρα 12:00,καταβάλλονται μέσω του ΕΛΓΑ, από την Κρατική Αρωγή, 16 εκ.€,ως προκαταβολές αποζημιώσεων στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν από την πύρινη λαίλαπα το καλοκαίρι 2023,στις Περιφερειακές Ενότητες, Δωδεκανήσου-Ρόδου,Μαγνησίας και Έβρου.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:
«Το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ δικαιώνουν τις προσδοκίες των αγροτών. Με συνέπεια και συστηματική προσπάθεια, τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα και με τις πληρωμές που κάνουμε συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παραγωγών μας».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Σχέδια Βελτίωσης: Επιστολή Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος στον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ
- Ανακοίνωση Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας
- Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο της υγείας και της αειφορίας - Εκδήλωση για το ελαιόλαδο στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
- Euroleague 2026: Στην Αθήνα το Final Four
- Νεκρή 68χρονη μετά από πτώση σε πηγάδι - Είχε πάει στο χωράφι για να ποτίσει