Αγροτικό πετρέλαιο: Ξεκίνησε η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων | Αγροτικά νέα και ειδήσεις imathiotikigi.gr
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Όπως σας είχαμε ενημερώσει (Δείτε ΕΔΩ ) ξεκίνησαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το Πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στη γεωργία.
Τα ποσά που είδαν οι περισσότεροι αγρότες στους λογαριασμούς τους όπως αναφέρουν δεν φτάνουν ούτε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, τα πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) για το εκάστοτε τρέχον ή το προηγούμενο του τρέχοντος έτος, είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) κατά την 1η Μαρτίου ή κατά την 1η Σεπτεμβρίου του εκάστοτε τρέχοντος έτους και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».
Όπως τονίζεται, η επιδοτούμενη ποσότητα του πετρελαίου κινητήρων, για την οποία επιστρέφεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ανά δικαιούχο πρόσωπο, υπολογίζεται, με βάση την ποσότητα του πετρελαίου κινητήρων που έχει πράγματι διατεθεί βάσει των τιμολογίων πώλησης, που εκδίδονται εντός εκάστου έτους, για κάθε δικαιούχο πρόσωπο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Το μέλλον του ελαιόλαδου στην Ελλάδα - Ενδιαφέρον από τις ολλανδικές αγορές
- Σιτηρά: Ασφαλής Αποθήκευση & Παράγοντες, Κίνδυνοι, Ορθές Πρακτικές
- Βαμβάκι: Αναζήτηση νέων αγορών σε Κατάρ και Αραβικές χώρες
- Ακτινίδιο: Προοπτικές και Κίνδυνοι – Εκδήλωση 11 Ιουνίου στη Βέροια
- Τζάκρη: «Στο έλεος του χαλαζιού οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας»