Φρόσω Καρασαρλίδου: Ήμουν εδώ για τον Πολιτισμό στην Ημαθία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Ήμουν εδώ για τον Πολιτισμό στην Ημαθία
Ανασκόπηση δράσης και διάλογος με τους πολίτες
Πέρα από τις στατιστικές και τους αριθμούς υπάρχει η μνήμη, το παρελθόν και η ιστορία του καθενός.
Για την ενίσχυση των πολιτιστικών φορέων της Ημαθίας διεκδίκησα και πέτυχα:
- 10.000 € προς την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.
- 3.000 € στη Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας.
- Επιχορήγηση στις «Αλεξανδρινές Φωνές».
- Σύμπραξη με τους φορείς για την ένταξη του εθίμου «Γενίτσαροι & Μπούλες» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς.
- Φροντίδα για την επιστροφή των ιστορικών κειμηλίων της Αργυρούπολης του Πόντου στη φυσική τους κοιτίδα, τη Νάουσα.
- Οικονομική στήριξη για το Κέντρο Συντήρησης των βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης του Πόντου της ΕΛΠΝ.
- Ενίσχυση δράσεων Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας, Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας, Μορφωτικού Συλλόγου Κοπανού «Η ΜΙΕΖΑ».
Και δυο σύντομα λόγια για τον πολιτισμό στην χώρα μας.
Ποτέ άλλοτε ο κόσμος της Τέχνης δεν δέχθηκε τέτοια σωρευτική απαξίωση και επίθεση, όσο τα τελευταία χρόνια. Υποτίμηση συμβολική, αλλά και πρακτική.
- Πριν 3 χρόνια καταργήθηκαν οι καλλιτεχνικές σπουδές στα λύκεια.
- Στις μέρες της πανδημίας οι εργαζόμενοι του πολιτισμού παρέμειναν επί μήνες χωρίς ένταξη σε μέτρα οικονομικής ενίσχυσης.
- Το πιο πρόσφατο και εξαιρετικά θλιβερό, η προσπάθεια υποβάθμισης των πτυχίων καλλιτεχνικών σχολών σε ισχύ απολυτηρίου λυκείου. Οι καλλιτέχνες του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, του κινηματογράφου, κατατάχθηκαν στην «ανειδίκευτη εργασία», άρα και στην χειρότερα αμειβόμενη.
Η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα όλων.
--
Με εκτίμηση,
Φρόσω Καρασαρλίδου
Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επικίνδυνο συμβάν χτες τα ξημερώματα στην Καστοριά: Αλέτρι "ξεκόλλησε" από το τρακτέρ και βρέθηκε στο οδόστρωμα
- Super League: Αμφίρροπες αναμετρήσεις στο «πρώτο πιάτο»
- 10 λόγοι για να αγοράσεις ένα T7 Long Wheelbase με PLM Intelligence
- Ανδρικές & Γυναικείες Παντόφλες: Άνεση και Στυλ στο Σπίτι
- Γιορτή Αποκριάς Βέροια 2026: Ζητούνται καλλιτέχνες εθελοντές και βοηθοί για το τμήμα κατασκευής καρναβαλικών Αρμάτων