ΑΑΔΕ: Το φορτίο με ανανά έκρυβε κοκαΐνη 14,4 εκατ. ευρώ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Ακόμα μία σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Οι ελεγκτές αξιοποίησαν το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου και στόχευσαν για έλεγχο κοντέινερ, στο λιμάνι του Πειραιά, που προερχόταν από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό τη Γεωργία.
Το φορτίο, που είχε δηλωθεί, ήταν κιβώτια με ανανά.
Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο - ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι, ανάμεσα στα φρούτα, ήταν κρυμμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης, αξίας 14,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές.
H προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Γ΄Τελωνείο Πειραιά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Με επιτυχία στέφτηκε το webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής Οινοποίησης»
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Δαμασκηνιά
- Κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο Ε65 για ΟΠΕΚΕΠΕ, άρδευση και ευλογιά των αιγοπροβάτων
- ΔΕΥΑΒ για το νερό της Βέροιας: Ήταν και είναι απολύτως ασφαλές και είναι ένα από τα καλύτερα νερά στην Ελλάδα
- Χρ.Κέλλας από Φλώρινα: Υπεύθυνες οι Περιφέρειες για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας και την υγειονομική ταφή των ζώων