Δηλητηρίασαν δύο χρυσαετούς, έναν τσίφτη κι ένα τσακάλι σε περιοχή του Έβρου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Νεκροί από δηλητηρίαση εντοπίστηκαν δύο χρυσαετοί, στην περιοχή του Αρδανίου Έβρου, λίγα χιλιόμετρα από το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου και την Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Natura 2000 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου».
Τα δύο νεκρά πουλιά, βρέθηκαν μαζί με ένα τσίφτη και ένα τσακάλι, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), όλα τα ζώα είχαν εμφανείς ενδείξεις δηλητηρίασης. Δίπλα τους, μάλιστα εντοπίστηκε ύποπτο τεμάχιο τροφής που πιθανότατα αποτέλεσε το δηλητηριασμένο δόλωμα που έφαγαν.
Οι δυο χρυσαετοί είναι σπάνια πουλιά αφού σε Έβρο και Ροδόπη έχουν εντοπιστεί μόλις εννιά ζεύγη. Ο τσίφτης, που είναι αρπακτικό πουλί παρέμεινε στην περιοχή λόγω των καλών καιρικών συνθηκών αφού τον χειμώνα μετακινείται προς την Σαχάρα. Δείγματα από τα νεκρά πουλιά πάρθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Το περιστατικό διερευνάται από το δασαρχείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο κάνει και την την ποινική προανάκριση.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θα ξαναδώσεις Πανελλήνιες; Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια-Κέντρο είναι εδώ για τη δεύτερη προσπάθεια!
- Ξεκινά η διαδικασία για τη στήριξη με 50 εκατ. ευρώ των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό του 2025
- Ανακοίνωση από την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
- Με 53 συμμετοχές η Freskon Greece στη Fruit Attraction 2026 στη Μαδρίτη
- Δρόμος προς τη βιοποικιλότητα COP17 και COP31 για το κλίμα: Οι δήμοι και οι περιφέρειες παροτρύνουν την ιρλανδική Προεδρία της ΕΕ να αναγνωρίσει τις προσπάθειές τους