Ηλεία: Πυροσβέστες απεγκλώβισαν πρόβατα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Eπιτυχημένη επιχείρηση ολοκλήρωσε προχθές το πρωί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων για τη διάσωση τριών προβάτων σε δύσβατη περιοχή στην Τοπική Κοινότητα Γραίκα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Δύο οχήματα με τέσσερις άνδρες και επικεφαλής τον Υποπυραγό Κωνσταντίνο Δρακόπουλο ειδοποιήθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί από γυναίκα κτηνοτρόφο, έσπευσαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν με επίπονη και πολύωρη προσπάθεια, λόγω της πυκνής βλάστησης, να ανοίξουν μονοπάτι και να απεγκλωβίσουν τα πρόβατα, δύο εκ των οποίων κυοφορούσαν.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και η ΕΜΑΚ να είναι σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη συνδρομή, η οποία εντέλει δεν χρειάστηκε. Μετά την ολοκλήρωση της πυροσβεστικής επιχείρησης η κτηνοτρόφος και κάτοχος των τριών προβάτων ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την άμεση ανταπόκρισή τους και την επιτυχημένη επέμβασή τους.

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»
- Συμφωνία ΕΕ–Mercosur: Η σιωπή των αμνών στο ΥπΑΑΤ και η υπονόμευση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής
- Μια ωραία πρόταση για τις ημέρες των Χριστουγέννων - Συνταγή του Παππού
- Πέρασε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ