Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο επιστημονικό συνέδριο «Ἠμαθεῖν: Μνήμη, Πολιτισμός και Ιστορία στην Ημαθία»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Στην έναρξη του κορυφαίου επιστημονικού συνεδρίου «Ἠμαθεῖν: Μνήμη, Πολιτισμός και Ιστορία στην Ημαθία», που διοργανώνει η Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, παρευρέθη ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Στο χαιρετισμό του τόνισε ότι πρόκειται για ένα συνέδριο εξερεύνησης, αποκάλυψης αλλά και βαθιάς συνειδητοποίησης για την τεράστια αξία και επίδραση της γεωγραφικής περιοχής της Ημαθίας. Μία περιοχή που, όπως σημείωσε, μέσα στο χρόνο αποτέλεσε σημείο αναφοράς της παγκόσμιας Ιστορίας, γέννησε και συνεχίζει να γεννάει πολιτισμό, καλλιέργησε και εξέλιξε τις επιστήμες και τις τέχνες, αγκάλιασε και διάχυσε τη Χριστιανική διδασκαλία, προστάτευσε, διατήρησε, μετεξέλιξε, ήθη, έθιμα και παραδόσεις.
Ο κ. Τσαβδαρίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σε ένα πανέμορφο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών. «Έναν ολοζώντανο οργανισμό σε μία ολοζώντανη αιώνια γη που αντανακλά και καθρεφτίζει με την ποιότητα των μουσιακών εκθεμάτων του αλλά και του αρχιτεκτονικού του σχεδιασμού, την αληθινή λάμψη του τόπου μας» επισήμανε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι στο σημαντικό συνέδριο που διοργανώνει η Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας η Eπιστήμη συναντάει τον ;Aνθρωπο, την ψυχή του, την ταυτότητά του, τις ρίζες αλλά και το μέλλον του.

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Λύση από Τάσο Μπαρτζώκα για το Δάσος της Φυτειάς με νομοθετική ρύθμιση - Σε συνέχεια των προσπαθειών του Απόστολου Βεσυρόπουλου
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς: Η Επιτυχία θέλει Σύστημα!- Προεγγραφές στα Χειμερινά Τμήματα!
- Μουντιάλ 2026: O εφιάλτης των κεραυνών, ο μεγάλος κίνδυνος
- Πρόσκληση 4 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη του χωροταξικού σχεδιασμού των υδατοκαλλιεργειών
- Άμεση παρέμβαση Καρασμάνη για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των παραγωγών μηδικής (τριφυλλιού) της Πέλλας