Επίδομα 800 ευρώ: Ποια η ημερομηνία πληρωμής
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο, θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ, γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.
«Αν κάποιες επιχειρήσεις δεν κλείσουν το Σαββατοκύριακο, όπως για παράδειγμα, τα κομμωτήρια, ο εργαζόμενος θα αμειφθεί από τον εργοδότη του. Δεν μπορεί ταυτόχρονα να αμειφθεί και από το Δημόσιο. Όταν θα μπει σε αναστολή από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα πληρωθεί αναλογικά για τις ημέρες που είναι σε αναστολή με βάση όμως τα 800 ευρώ κι όχι τα 534 ευρώ. Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι 800 ευρώ που δόθηκαν στο πρώτο lockdown ήταν για 45 μέρες, δηλαδή 534 ευρώ για ένα μήνα, ενώ τώρα είναι 800 ευρώ για ένα μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.
Διευκρίνισε δε ότι είναι επιπλέον του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα πληρωθεί από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, από τα οικονομικά μέτρα ύψους 3,3 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν χθες, τα 3 δισ. ευρώ είναι άμεση εκταμίευση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό τα οποία θα μοιραστούν ως εξής: 900 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους εργαζόμενους, 360 εκατ. ευρώ σε ανέργους και 1,7 δισ. ευρώ σε ατομικές επιχειρήσεις, σε αυτοαπασχολούμενους, σε ΜμΕ και μικρές επιχειρήσεις και σε άλλες επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Πηγή:aftodioikisi.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Στη Λέσβο ο ΥφΑΑΤ Χρήστος Κέλλας – Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο περιορισμού του αφθώδους πυρετού
- Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί-μέλη της ΕΘΕΑΣ «πρωταγωνίστησαν» με τα προϊόντα τους στην Food Expo
- Λέσβος: Αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν στον ΥφΑΑΤ Χρ. Κέλλα την έντονη δυσαρέσκεια τους | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση νέων θέσεων στις λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
- Συνάντηση Τσιάρα με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων