5.000 ευρώ επιδότηση για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων από τη νέα χρονιά
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, – ο οποίος μίλησε στο MEGA για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις γιορτές αναφορικά με την οικονομία και την αγορά – μέχρι τις 7 Ιανουαρίου η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει. Προτεραιότητα της πολιτείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, υπάρχουν και σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς, τα οποία όμως εξαρτώνται από την εκτίμηση των επιδημιολόγων.
«Σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα μέτρα», τόνισε.
Μίλησε για το click away, επισημαίνοντας πως η μέθοδος αυτή δημιούργησε μια συγκεκριμένη κινητικότητα. Επόμενο στάδιο είναι το click in shop ή ραντεβού εντός του καταστήματος, το οποίο έχει πολλές διαστάσεις για το πόσα άτομα θα επιτρέπονται εντός. Ωστόσο, τόνισε, πως είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια συζήτηση.
«Θέλουμε να πάμε με σταθερά βήματα», είπε χαρακτηριστικά.
Υποστήριξε μάλιστα, πως καθώς η εποχή έχει αλλάξει, τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι εδώ για να μείνουν. Ως εκ τούτου, ξεκινά ένα πρόγραμμα με 5.000 ευρώ επιδότηση για τους επιχειρηματίες προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα. Όπως είπε, αυτό θα ξεκινήσει άμεσα, το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους.
Αναφέρθηκε και στις ταχυμεταφορές, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις, λέγοντας πως επειδή πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες, το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει. Ειδικά λόγω των προβλημάτων αυτών, εφαρμόστηκε η μέθοδος του click away.
Για τις επενδύσεις, είπε πως το επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους οίκους του εξωτερικού δεν έχει σταματήσει.
Τέλος, δήλωσε πως «δε θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις».
Πηγή:aftodioikisi.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ζητείται εποχικό προσωπικό από την κονσερβοποιία P.MOSCHA Α.Ε. - Ημερομίσθιο περίπου 40 ευρώ καθαρές αποδοχές
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- Καλλιέργεια φασολιού: Ποια η κατάλληλη εποχή σποράς και οι καλλιεργητικές φροντίδες
- Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας! Σάββατο 17 Μαΐου και Κυριακή 18 Μαΐου 2025
- Νέα Επιδοτούμενα προγράμματα Voucher Ανέργων και Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 750€!